Japans grootste reisbureau vreest data lekken effecten 8 miljoen gebruikers

Japan’s belangrijkste reisbureau JTB heeft toegegeven dat een cyberaanval die het vreest heeft geleid tot de diefstal van gegevens die behoren tot 7.930.000 gebruikers.

In de dagen en de leeftijd van vandaag, waar grote datalekken worden gehoord van bijna wekelijks, heeft de oneven acht miljoen niet te kritisch klinken. Echter, in geval JTB’s, het reisbureau van mening dat niet alleen de namen van klanten, adressen en e-mailadressen zijn gestolen, maar ook hun paspoort nummers.

De enige goedmaker, zoals gerapporteerd door de lokale media Japan Times, is dat slechts ongeveer 4.300 van deze paspoortnummer wordt verondersteld geldig te zijn – een klein lid, van de gelekte gegevens, maar wel een die ernstige kwesties aan vliegers kunnen veroorzaken, moeten de gegevens worden verkocht omwille van creërend valse paspoorten, reisdocumenten of identiteitsdiefstal.

Er is ook de mogelijkheid dat de gegevens lekken bevat informatie die door klanten die gebruik hebben gemaakt van online reizen boeken diensten aangeboden door provider NTT Docomo.

Op dinsdag JTB zei dat er momenteel geen bewijs is dat de gestolen gegevens zijn misbruikt of verkocht op – maar wetende donker webfora, zal het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd.

JTB President Hiroyuki Takahashi vertelde de aanwezigen op een persconferentie

Het reisbureau is van mening dat een van zijn eenheden, i.JTB, werd het doelwit van een spear phishing campagne. Na een onschuldige werknemer opende een van de phishing e-mails en gedownloade bestand bijlage aan het bericht, malware was in staat om de informatie PC en de toegang van de klant zijn opgeslagen op de server te infecteren.

De afdeling Japanse Metropolitan Police zijn begonnen met het onderzoeken van de cyberaanval.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

: Hier is het een verrassende les die ik geleerd als een slachtoffer van pinpasfraude

JTB Japan is de grootste reisbureau en ondersteunt een personeelsbestand van 26.000, het plaatsen van een nettowinst van ¥ 12580000000 in FY 2015. Echter, het bedrijf is niet de enige onderneming entiteit van het eiland natie om een ​​inbreuk op de gegevensbeveiliging te ervaren. In 2013, Yahoo Japan getroffen door een massale inbreuk die de gegevens van 22 miljoen accounts blootgesteld.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters