Belang van top support vaak over het hoofd gezien

Over koffie een paar weken terug had ik een interessant gesprek met een in Singapore gevestigde CIO die een reeks van implementaties en potentiële projecten die hij was ofwel werken op of evalueert momenteel vermeld.

Hij werkt voor een bedrijf dat het grootste deel van de markt speelt. En in mijn mening heeft, terwijl de technologieën die het heeft uitgevoerd is niet echt nieuw en cutting-edge, het bedrijf is ver vooruit van haar belangrijkste rivalen in termen van IT adoptie.

De organisatie webportaal ondersteunt een robuuste e-commerce platform, en het is duidelijk uit de kenmerken en functionaliteiten van de site biedt, dat het bedrijf gelooft dat een sterke online aanwezigheid is een essentieel onderdeel van haar algemene bedrijfsstrategie. Dit is niet altijd het geval voor vele traditionele niet-IT bedrijven in Azië.

Zoals de CIO beschreef zijn plannen voor de komende maanden, sprak hij enthousiast over Web 2.0 en de enorme potentie die hij ziet bij de implementatie van community-based componenten door te tikken op customer loyalty programma van het bedrijf, dat reeds zo’n 200.000 leden. Hij raakte ook op een aantal nieuwe mobiel betalen tools die hij op dit moment is het evalueren en hoopt in te zetten zodra hij acht ze relevant zijn voor het bedrijf klantenbestand.

Ik heb mijn verrassing dat, temidden van zijn verslag van wat er op zijn to-do lijst, hij nooit hebben de zware taak van het hebben van om eerst te komen met een voorstel om zijn management team dat al het nieuwe IT-implementaties die nodig zijn te overtuigen.

De CIO lachte en antwoordde dat hij geluk omdat een man die telt, aka zijn CEO, is ondersteunend in de meeste IT-implementaties van het bedrijf. Zijn CEO begrijpt de rol die technologie kan spelen bij het verbeteren van customer experience, evenals de openstelling van nieuwe bron van inkomsten voor het bedrijf.

Helaas is dit niet echt een typische zakelijke scenario in Azië.

We hebben de krantenkoppen vaak genoeg gelezen, over hoe belangrijk het is dat een bedrijf “top-down” leiderschap om geen nieuwe grote IT-implementatie te rijden moet hebben. Als het management is er niet om de verandering te leiden, medewerkers zijn waarschijnlijk om nieuwe technologie toe te passen en de uitvoering zal niet aan de beloofde voordelen op te leveren.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Maar terwijl het vaak genoeg gezegd, het is nog steeds nauwelijks voorkomt in de echte zakenwereld. We horen nog steeds over CIO’s en andere IT-hoofden te merken hoe moeilijk het is om de raad van bestuur op elke nieuwe tech implementatie goed te keuren te krijgen, en hoe elke IT dollar moet worden verantwoord.

Volgens dit jaar de website Asia IT prioriteiten Survey, waarvan sommige 722 IT-beslissers ondervraagden in de hele regio, 16,6 procent gemarkeerd kwesties zoals het verhogen van de winstgevendheid en het verminderen van de kosten, als hun grootste zorgen.

Springboard Research CEO Dane Anderson merkte op dat CIO’s zijn nu meer strategisch betrokken bij het bedrijf, waar hun rollen zijn niet langer alleen over het beheer van de it-infrastructuur.

Als dat inderdaad het geval is, dan is het noodzakelijker dan ooit dat de IT-hoofden krijgen de top ondersteuning die ze nodig hebben van hun collega’s in het management team.

CIO’s moeten nog steeds hun oog op het garanderen van de IT-investeringen zijn nauw afgestemd op de bedrijfsstrategie van hun bedrijf, en dat de gebruikelijke ROI studies worden uitgevoerd voordat een nieuw IT-implementatie is het startsein gegeven. Maar als ze zich meer tijd besteden aan het proberen om elke IT-dollar te rechtvaardigen, dan moeten ze op de beoordeling van de volgende nieuwe technologie die het bedrijf voorsprong op haar concurrenten zal zetten, dan is er iets ergens waarschijnlijk verkeerd.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7