Hackett-backed locatie dienst is bedoeld om Sensis vervangen

Een nieuwe Australische startup is gericht op het gemakkelijker maken om mensen en bedrijven online te vinden door middel van een nieuwe geo-location register naam service, en het heeft de steun van Internode oprichter Simon Hackett.

Geepers is opgericht door ex-Australian Navy Submariner David Whitfield, en heeft ontvangen steun van incubator stevig Bluechilli en Hackett. De service is vergelijkbaar met de domeinnaam servers die naam adressen voor IP-adressen, waar in plaats van het vinden van een bepaalde server, de geofysische nameserver zoekt een persoon of bedrijf dynamisch.

De namen worden voorafgegaan door een “!” symbool. Wanneer een persoon zoekt naar de naam!, Zullen ze een lijst van al hun locaties worden gegeven. Van daaruit kan een persoon van hun huis of de huidige locatie te vinden met behulp van the.home or.now achtervoegsels, respectievelijk achter hun naam. Geepers werkt momenteel aan te melden een aantal van de grote bedrijven om de service, en er is een beleid specifiek verbod op naam hurken voor bepaalde merken of bedrijven.

Whitfield geeft toe dat er veel diensten die soortgelijke vormen van location-based services bijhouden, maar zei dat Geepers brengt het allemaal samen.

“Vrijwel alles wat we doen kun je al doen op een bepaald niveau, maar er is geen structuur en organisatie achter de rug. We bouwen dat de structuur en organisatie,” Whitfield vertelde de website.

Hackett zei dat hij was aangetrokken tot het bedrijf, omdat hij het gat in de markt zagen voor een geofysisch naam service.

“Er is een echte kloof hier. Er zijn veel manieren om te proberen en mensen, we gebruikt om Google Maps doet een mooie heuristische werk van het vinden van iets, we zijn niet echt goed uitgerust met het feit dat er nog steeds een heleboel giswerk, ‘zei hij.

De interesse is voor mij een nieuwe naamgeving ruimte, waar ik u een naam om mij te vinden, mijn kantoor, of wat ik wil, en betrouwbaar weet dat je me vinden kan geven.

Het bedrijf bestaat al sinds 2012, en Whitfield zei dat er ongeveer 1.000 gebruikers momenteel toegang tot een bèta van de dienst die gebruik maakt van Google Maps om de locatie weer te geven. Het bedrijf heeft ook pre-loaded adresgegevens voor duizenden bedrijven.

Een aspect van de dienst die specifieke voordelen voor online shoppers die afwisselen tussen het hebben van koeriers konden leveren aan het werk en thuis is dat de dienst zal laten gebruikers zetten hun huidige locatie naar bedrijven voor real-time leveringen. Geepers staat op het punt een proef met behulp van de dienst Fastway Couriers binnen de Sydney metro gebied om uit te testen hoe de dienst zou kunnen veranderen hoe koerier leveringen gedaan worden begonnen.

De sleutel om een ​​take-up zal het maken van de Geepers platform geopend, zodat iedereen om applicaties te ontwikkelen. Dedicated iOS en Android apps zal worden uitgebracht in medio augustus, maar Hackett zei Geepers zou graag zien dat anderen het ontwikkelen van hun eigen toepassingen voor de dienst, met inbegrip van in-car navigatie.

Deze dingen niet populair krijgen, tenzij ze zijn gemakkelijk te gebruiken. De hele bedoeling is dat mensen uiteindelijk het bouwen van deze in hun eigen apps.

Whitfield zei dat Geepers is al in gesprek met twee van de grootste zakelijke mapping bedrijven in de wereld – TomTom en NavTeq – uitstappen Google Maps en helpen monetariseren van de onderneming met haar eigen reclame.

We gaan met Google Maps bij de lancering, omdat het gemakkelijk is, maar uiteindelijk willen we de werkelijke Geepers mapping naar binnen moeten vanaf beide NavTeq of TomTom, want op het moment dat je ziet Google’s betaalde advertenties, willen we die zijn onze advertenties, maar we willen het zo overzichtelijk mogelijk te houden, “zei hij.

Whitfield zei dat op de korte termijn, zal Geepers kijken terug op de markt rond het einde van 2013 te gaan in een poging om wereldwijd te groeien, en zei toen dat op de middellange termijn zal het bedrijf kijken naar worden uitgekocht of drijven, afhankelijk van de het succes ervan.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven