Net bestuur stelen de aandacht af van de digitale kloof

MALEISIË – Debat over de manier waarop het web moet worden geregeld, is discussie over wat de industrie in plaats daarvan zou moeten doen om de digitale kloof te overbruggen overschaduwd, zegt het hoofd van een internationale IT-lichaam.

Volgens Harris Miller, voorzitter van de World Information Technology and Services Alliance (WITSA), hebben de mensen ook gericht op duwen voor internet-gerelateerde beleid en regelgeving, zoals censuur en e-commerce vraagstukken worden. Een consortium van 67 info-tech verenigingen wereldwijd, WITSA heeft als doel om het beleid in de richting van de groei en ontwikkeling van de industrie te rijden en te vergemakkelijken de wereldwijde handel en investeringen in IT-producten en diensten.

De oorspronkelijke focus op hoe het internet en de informatiemaatschappij aan de derde wereld is verloren te brengen “, zegt Miller, tijdens zijn toespraak vorige week in het Public Policy Conference Global in Kuala Lumpur, Maleisië.” In plaats van het debat over Internet Governance heeft genomen op de voorgrond.

Het is noodzakelijk om opnieuw de focus inspanningen op de bouwstenen die de voordelen van ICT (informatie- en communicatietechnologie) naar opkomende economieën en hun burgers te brengen “, drong hij, erop wijzend dat het beheer van internet worden al door organisaties worden aangepakt wereldwijd.

Miller zei dat de prioriteiten voor de ontwikkelingslanden fundamentele IT-onderwijs, de ontwikkeling en inzet van ICT-infrastructuur, applicatie diensten, zoals e-government, e-health en e-learning, en een sterkere nadruk op de bescherming van intellectueel eigendom op te nemen.

We moeten werken in tandem met de multilaterale groepen, NGO’s (niet-gouvernementele organisaties), het bedrijfsleven en de overheid om een ​​grotere toegang tot ICT te maken, “zei hij, eraan toevoegend dat hij er de voorkeur aan te bellen naar de digitale” opportunity “, in plaats van verdelen.

De toekomst is IT; Miller merkte op dat de informatietechnologie zich sneller heeft verspreid dan welke andere technologie, waaruit blijkt dat de IT-industrie heeft nog steeds een mooie toekomst. Zo er al 50 miljoen mobiele telefoonabonnees in India. Volgens cijfers van Digital Planet / Global Insight, zei hij, de wereldwijde ICT-markt zal naar verwachting toenemen tot bijna US $ 3400000000000 2007.

En Azië zal een groot deel van deze groei bij te dragen, zei Miller, waar de toekomst en de groeimogelijkheden voor IT blijven dramatisch in landen als India, China, Thailand, Indonesië en Maleisië zijn.

Hij moedigde de overheid en de particuliere sector in ontwikkelingslanden te helpen voeden een cultuur van ondernemerschap, innovatie en intelligent risico.

Op hetzelfde moment, de economie moet wereldwijd volledige toegang tot de markt te bieden en inboezemen een landelijke praktijk technologie-neutraal te zijn, zei hij. “We moeten zoveel mogelijk belemmeringen weg te nemen die mogelijk de handel,” zei hij.

Als u een kijkje nemen op de Chinese ICT-markt te nemen, wordt de omzetgroei markt nadert 20 procent in 2007 “, aldus Miller. Citeren uit cijfers van onderzoeksbureau IDC, zal het land de IT-markt te verhogen van US $ 22000000000 in 2002 tot US $ 46000000000 in 2007 .

Dat is een grote markt kans voor multinationale spelers. Maar toch, een geweldige nieuwe muur in aanbouw is, “zei hij.” De regering wil dat bijzondere regels en dat is niet goed.

Afgezien van de handel kwesties, cyberveiligheid is ook een hot onderwerp van discussie.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Privacy en veiligheid moet de markt worden aangestuurd, en niet de overheid opgelegd, “Miller drong er bij.” En met het internet zijn zonder witrand, moeten we soortgelijke cyberbeveiliging wetten in elk land, zodat er geen veilige haven voor cybercriminelen.

Een van de belangrijkste initiatieven WITSA van dit jaar is het opzetten van een International Information Security Coordination Centre om cybercriminaliteit en cyberterrosim bestrijden, onthulde hij. Het consortium is momenteel in gesprek met verschillende regeringen, zoals de Verenigde Staten en de Europese Unie om meer informatie over cybersecurity delen. Het centrum zal onder meer inter en intra-industrie het delen van informatie, voorlichting en communicatie, incidentie rapportage en coördinatie en harmonisatie van de nationale wetten cybercriminaliteit.

Cordelia Lee is een freelance IT-journalist gevestigd in Maleisië.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen