Oude wormen leren nieuwe trucjes

De eerste hit in mei en de tweede verstopte e-mail in-boxes en servers in november. Microsoft’s Hotmail en MSN e-maildiensten had zo veel moeite omgaan met de besmette spam die berichten die naar de leden geconfronteerd met een niet nader genoemde vertraging. Sommige antivirus bedrijven voorspeld zal er nog een Sober aanval op 5 januari zijn.

Tot verbazing van sommige experts, Sober’s trucs om ontvangers te openen de kwaadaardige e-mail en gehechtheid werkte. In mei, de e-mail beloofd een prijs van gratis kaartjes voor het WK 2006 in Duitsland, terwijl in november, het aas een Paris Hilton video of een vermeende FBI e-mail was.

Er waren niet veel geruchtmakende worm of virus uitbraken in 2005, maar Zotob, die stroomonderbrekingen veroorzaakte bij CNN, The New York Times en ABC, kreeg veel aandacht. In tegenstelling tot de Sober, die verspreid via e-mail, Zotob verspreid via netwerken met behulp van een lek in Microsoft Windows.

Aanvallers bleef af te wijken van het gebruik van e-mail en netwerken om wormen te verspreiden, en instant messaging werd een steeds populairder leiding. Daarnaast gingen ze op jacht naar gaten voorbij besturingssysteem bugs, in mediaspelers, antivirus software en andere toepassingen. Het werd ook duidelijk dat onverlaten vandaag in het voor het geld, niet alleen voor het opscheppen.

Zombies “, of op afstand bestuurd gecompromitteerde pc’s, werd zo’n groot probleem in 2005 dat de Federal Trade Commission opgeroepen voor de industrie actie. Een netwerk van zombies, een zogenaamde botnet, kan spam te versturen of neer te halen een website door te overspoelen met verzoeken om gegevens .

Maak kennis met de hackers; Een bug jager haalde de woede van Cisco Systems. Michael Lynn gedemonstreerd op de Black Hat security confab deze zomer dat hij op afstand kon kapen een Cisco router of switch, iets dat voorheen onmogelijk werd gedacht. Cisco aangeklaagd Lynn, wat leidde tot een uitstorting van de steun voor de onderzoeker van de security gemeenschap.

Microsoft nam een ​​tegenovergestelde aanpak, nodigt hackers om haar campus twee keer dit jaar voor een “Blauwe Hoed” discussie over de veiligheid van zijn producten.

Firefox, aangeprezen door voor zijn veiligheid in vergelijking met Microsoft’s Internet Explorer, kwam onder meer toezicht uit bug hunters. Verschillende ernstige gaten gevonden in de Mozilla webbrowser sinds de officiële release in het najaar van 2004. Maar een deskundige heeft gewaarschuwd dat een veilige browsers gewoon niet bestaan.

Cybercriminelen bleef uitdagende degenen die wilden hun activiteiten stop te zetten. Beveiligingsbedrijven krabbelde manieren om te bestrijden “rootkit” -technologie te vinden. Een rootkit zal de code van een aanvaller diep begraven op een pc, waardoor het moeilijk op te sporen en nog moeilijker te verwijderen zonder het breken van het besturingssysteem.

Laat in het jaar, is Sony BMG Music Entertainment gevonden te hebben verspreid een rootkit-achtige technologie op muziek-cd’s die kopieerbeveiliging software meegeleverd. Trojaanse paarden snel gebruikt de tool om te verbergen, en het fiasco dwong de label om de cd’s uit de winkels te halen. Verwacht beveiligingssoftware makers adverteren rootkit detectie op grote schaal volgend jaar.

2005 Highlights

Achter de krantenkoppen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Sober worm verspreidt zich als wildvuur, Meer Bagle, Mytob uitlopers wurmen gratis; Cisco slaat terug bij gebrek onderzoeker; Hackers rally achter Cisco fout vinder; Microsoft wil meer hackers te voldoen; IE lek opent de deur naar een infectie op zicht; Kijk uit voor worm oorlogen; arrestaties in sonde van de worm die ABC hit, anderen; Zotob worm gekoppeld aan creditcardfraude ring; Attack code gepubliceerd voor Firefox fout; Experts: Microsoft-Yahoo alliantie is voedsel voor IM wormen; Bot herders ‘kan 1,5 miljoen pc’s zijn gecontroleerd; Microsoft neemt spam zombies; Sober worm uitloper trades op Paris Hilton, FBI; Laatste Sober dreigt e-mail gateways; Sober worm kramen MSN, Hotmail, New IM worm gesprekken met beoogde slachtoffers

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer