Google tekent tien jaar wind deal Nederlandse datacenter van stroom

Google heeft zich aangemeld om alle energie opgewekt door een nieuw windmolenpark gebouwd door Nederlandse energiebedrijf Eneco te schaffen.

Power is een groot deel van de kosten van het runnen van een datacenter dat de prijs van elektriciteit wordt een belangrijke factor in, waar de site hen.

Het windpark is momenteel in aanbouw in de Nederlandse stad van Delfzijl en Google heeft een tien-jarig contract om zijn energie te gebruiken ondertekend, kondigde deze week, te lopen vanaf het begin van 2016.

Als gevolg van de deal met Eneco, Google’s nieuwe € 600 datacenter momenteel gebouwd in de Nederlandse haven van Eemshaven, zal volledig worden aangedreven door lokaal opgewekte duurzame energie uit de eerste dag van de operatie.

Google koos Eemshaven voor de site van haar nieuwe datacenter, want het is het punt waar een belangrijke onderzeese glasvezelkabel Nederland binnenkomt, en er zijn een aantal grote energieleveranciers in de omgeving. Google’s datacenter, die het equivalent van meer dan 40 voetbalvelden groot zal zijn, zal het huis van tienduizenden servers, en uiteraard het genereren van een aanzienlijke energierekening.

De overeenkomst met Eneco is Google’s derde macht koopovereenkomst (PPA) in de afgelopen 18 maanden in Europa, en het achtste wereldwijde overeenkomst voor de aankoop van duurzame energie voor zijn datacenters. Eneco is al begonnen met de bouw van het nieuwe windpark, dat zal bestaan ​​uit 18 turbines met een gezamenlijke capaciteit van 62MW. Het project zal 80 banen voor lokale aannemers over zijn 18-maanden bouwtijd te genereren.

Francois Sterin, directeur van de wereldwijde infrastructuur van Google, beschreef de deal als een win-win situatie voor de bedrijven: “We hebben afgesproken dat onze nieuwe datacenter in de Eemshaven zou draaien op duurzame energie uit de allereerste dag van de operatie, en deze situatie inmiddels gerealiseerd. vermogen koopovereenkomsten geven windpark ontwikkelaars zoals Eneco de economische zekerheid om te investeren in nieuwe duurzame capaciteit energie. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar ook zeer interessant voor bedrijven zoals Google. ”

Eneco CEO Jeroen de Haas toegevoegd: “Deze overeenkomst met Google bevestigt het potentieel van windenergie en onze inspanningen op het gebied van duurzame energie We kijken ernaar uit om samen met Google in de komende 10 jaar en het standpunt van Google’s als koolstofneutraal te verzekeren. bedrijf.”

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Google Ventures lanceert $ 100 miljoen Europese startup fonds; Google breidt uit in Europa, is van plan om te bouwen € 600 Nederlandse datacenter; Google blijft double-down on Europe

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Google