Google tot 10-inch Nexus tablet met Android 4.2 aan te kondigen op 29 oktober?

Het einde van deze maand belooft vol tech nieuws te zijn, zoals Apple heeft een evenement op dinsdag dat de release van de iPad Mini kon zien, Microsoft lanceert Windows 8 op vrijdag, en Google heeft een Android-evenement voor de 29e gepland. Zoals je zou verwachten, zijn lekken ontstaan ​​over wat de zoekgigant is van plan om aan te kondigen op dat evenement, met inbegrip van de lang verwachte grotere broer of zus om haar Nexus 7 tablet.

The Next Web meldt dat Google werkt samen met Samsung op een 10-inch Nexus – met de codenaam “Manta” maar mogelijk worden vrijgegeven als de Nexus 10 – die zal concurreren met de Apple iPad, Amazon Fire HD 8.9 “, en Windows RT tablets, waaronder de Microsoft Surface.

De site zegt dat het is al getipt over twee intrigerende specs van de nieuwe Nexus zal hebben. Een daarvan is de resolutie: 2,560×1,600, die zouden kunnen uitwerken tot een hogere pixel dichtheid (ongeveer 300 pixels per inch) dan de nieuwste iPad met Retina display biedt. De tablet zal blijkbaar ook geleverd met Android 4.2, die ooit met de codenaam Key Lime Pie was, maar die wordt nu aangeduid als Jelly Bean, net zoals Android 4.1 is geweest.

De Nexus zal waarschijnlijk niet het enige apparaat aangekondigd op de 29e dat Android 4.2 zal draaien, maar het zal waarschijnlijk worden aangeprezen als de eerste tablet om het te hebben. Of de laatste OS genoeg nieuwe kenmerken om de Nexus 10 opvallen in de steeds meer drukke full-size tablet markt zal bieden nog te bezien, maar het succes van de Nexus 7 suggereert dat Google zou waarschijnlijk nog een winnaar op zijn handen ongeacht.

Ben je geïntrigeerd door een 10-inch Google Nexus-tablet? Genoeg om over een andere full-size leisteen kopen? Laat het ons weten in de sectie Talkback hieronder.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet