High-speed onderzoeksnetwerk aan de horizon

Het nieuwe netwerk, ook bekend als AARNet3, zal dienen 1.000.000 gebruikers en linken Partnership South Australia voor Advanced Computing onderzoeksnetwerk voor supercomputing centra in de oostelijke staten.

De proeven volgen AARNet’s vijfjarige deal met Cisco Systems om haar ONS 15.454 provisioning platform voor glasvezel te gebruiken in regionale gebieden.

Het platform zal helpen AARNet bieden meerdere 10 gigabit golflengtes, en uitbreiding van de bandbreedte en het bereik van het netwerk in regionale Australiƫ voor onderzoek gebieden zoals astronomie en hoge energie fysica, zei AARNet chief executive officer Chris Hancock.

“Op hetzelfde moment wordt het rendabel geavanceerde netwerk diensten voor educatieve doeleinden,” zei hij.

De vijf poten getest zijn Sydney naar Brisbane (kust- en binnenwateren), Sydney naar Melbourne (kust- en binnenwateren) en Sydney naar Adelaide.

AARNet vorig jaar ondertekende Juniper Networks om de core routers voor het netwerk backbone te bieden.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport