Hoe goed waren SAP 2011 resultaten?

SAP Cumulatieve omzet 2001-2011

Ik was op reis op het moment dat SAP een pre-kondigde haar Q4 en eind van het jaar samenvatting van de resultaten, maar ze hadden me niet verbazen. Gezien het feit prijsstijgingen voor BusinessObjects oplossingen had volledig geschopt, dat Gartner schat dat lijn van het bedrijfsleven ongeveer $ 2400000000 aan het einde van 2010 en SAP kon profiteren van een volledig jaar van Sybase op wat er moet ten minste $ 1200000000 zijn, topping $ 18 miljard niet dat veel van een stretch.

Er was een kleine verrassing in SAP HANA rapportage van de omzet kwam uit op ongeveer € 160.000.000, ruim boven de doelstelling € 100 miljoen. Het is niet duidelijk hoeveel van deze vertegenwoordigt een schuifelen van de shelfware decks bij bestaande klanten, hoeveel van de ontwikkeling en diensten zijn geteld in dit nummer en hoeveel is echt net nieuwe deals. De mobiele component van € 100.000.000 nodig nadere toelichting. Alle Sybase Unwired Platform en / of mobiele applicaties? De antwoorden zullen moeten wachten tot de analist oproep, gepland voor 25 januari.

Voordat u verder gaat, zou de lezers willen weten waarom deze relatief kleine aantallen zijn belangrijk. Wie kan het schelen?

SAP heeft een ruwe paar jaar had zo het feit dat het is over het algemeen de verwachtingen van de omzet overtrof is een verademing voor zowel nerveuze investeerders en klanten. De komende jaren zullen zien klanten het maken van het kopen van beslissingen over een strook van potentiële partners in omstandigheden waarin SAP de natuurlijke partner bij uitstek zou moeten zijn.

Dus hoe hebben ze echt kregen op? Gelukkig praten opzij, een ander beeld naar voren wanneer je de waarschijnlijke gevolgen van de Sybase en BusinessObjects overnames in overweging te nemen.

Voor zover ik kan vertellen voor 2011, waardoor BOBJ en Sybase levert een fictieve netto-omzet bedrag € 11,1 miljard ten opzichte van de gerapporteerde aantal van € 14230000000. Dat is ongeveer 4,5% boven de 2009 gerapporteerde inkomsten. In de totale detail, onderhoud vertegenwoordigt het hoogtepunt nummer.

SAP branche toeren 2001-2011

Wanneer u dezelfde afschaffing oefening voor BOBJ en Sybase rennen, de beste positie die ik kan vinden is een flatlining van de kern ERP-licentie business. Zoals de zaken staan, is het verre van duidelijk of HANA en mobiele oplossingen voor de toekomstige groei zal versnellen. Hier zijn enkele van de uitdagingen zie ik vooruit kijken

Hoe werkt SAP steel de stroom van het bedrijfsleven om SaaS / cloud-spelers? SAP zal betogen de komende SuccessFactors overname biedt de eerste vaste plank waar de SuccessFactors oplossing kunnen profiteren van een grote onaangeboorde markt. SAP heeft het goed gedaan bij upselling in het verleden, maar dit is niet zo eenvoudig als een andere on-premise add-on. Als ik spreek met haar middelgrote klanten die in ‘steady state’ of upgraden zelden, bijna geen van hen hebben gehoord van SuccessFactors. Kans? Misschien. Hoe zit het met CRM? SAP neemt een andere boeg, gericht op plakjes van de functionaliteit waar sprake kan zijn quick wins. Dit zou een grote markt zijn als SAP haar verkooporganisatie die $ 50 / maand / gebruiker is een prijs waard is het nastreven van kan overtuigen.

Hoe zit het met HANA? Ik geef volledige cijfers te SAP for hyping HANA aan stratosferische niveaus. Vishal Sikka, aanstekelijk enthousiasme SAP bestuurslid is echt. Co-CEO Bill McDermott’s touting van een pijpleiding $ 500 miljoen blijft zorgwekkend. SAP moet worden breken in de verkoop, maar ze moet nog steeds worden gegeven krediet voor het uitblazen van de € 100.000.000 beloofde deal waarde, zij het met kanttekeningen hierboven vermeld. Nu is de teruggang in sentiment met stevige use case aankondigingen die verder gaan dan schurft ‘feeds, snelheden en business intelligence.’ Case studies zijn dun op de grond, maar CIO’s krijgen het bericht. Ik heb klanten die geloven HANA is transformationele zij het SAP alleen de oppervlakte heeft gekrast voldaan. Dit schept de ‘country club’ effect dat helpt SAP omver afzetmogelijkheden op een manier die vergelijkbaar is met de manier waarop het mega groei reed in het midden van de jaren 1990. SAP’s voornemen om een ​​HANA-seerd COPA applicatie (financiële analyse) zal het goed doen in een groot deel van de portefeuille vrij te geven. De $ 200.000 prijs ziet er aantrekkelijk uit. Wat nodig is, zijn een hele reeks HANA-seerd apps waar de transformerende waarde is ofwel vanzelfsprekend of punt in de richting van meer dan incrementele voordeel. Op dit moment is een groot deel van HANA ontwikkeling is opgesloten in op maat gemaakte systemen waar het niet duidelijk of SAP belangrijke kansen om productise zal hebben.

Mobile is een work in progress. Toepassingen die er klaar voor zijn, zijn dun gezaaid. (Update: John Moy biedt een mobiele apps kaart op 31 januari 2012.) Dit is teleurstellend. Elke leverancier heeft problemen rond platform ondersteuning (iOS, RIM, Windows, Android?), Maar ik verwacht zou hebben veel meer vooruitgang te zien door dit punt in de cyclus. Sommige klanten zijn omzeilen SAP, de voorkeur aan zich te ontwikkelen. Ontwikkelaars hebben hun eigen problemen te kampen met, niet in het minst een minder dan volledig gevormd on-ramping mechanisme plus gemakkelijke toegang tot de infrastructuur. Zelfs sommige van trouwste supporters SAP’s zijn in het geweer. Hoewel er zijn tal van goede bedoelingen, zijn er veel te veel gaten in de uitvoering. SAP zou er goed aan doen om te stoppen met keffen over hoe het werkt met de Apple AppStore en zich concentreren op het krijgen van een eigen eenden op een rij.

Samenwerking. Dit is een onderwerp waar de SAP heeft een schot op schijnt. Wat? Bij Yammer, Chatter, Jive en een hoop anderen zijn al vastgesteld? SAP heeft collaboratieve functies in Sales OnDemand dat het een aantrekkelijke applicatie juist omdat je niet hoeft te stappen buiten de applicatie om essentiële taken uit te voeren ingebed. Neem dat idee in andere applicaties en SAP biedt iets echt gedifferentieerd.

Snelle implementatie oplossingen. SAP’s laatste poging om de lange uitvoering cycli en processie van mislukkingen te zetten achter incrementele inkomsten nog kan opleveren. Ik liever vermoed dat het zal meer kans om te zetten in een Trojaans paard ontworpen om het stuiven te moedigen off van shelfware en zo bijdragen aan het behoud van de onderhoud stream. De waarschijnlijke gevolgen is bescheiden op zijn best.

Conclusie. SAP 2011 volledige jaar de winst oproep zal interessant zijn. Aan de ene kant heeft SAP een geweldige job beheren Straat verwachtingen en het genereren van enige opwinding bij de klanten gedaan. Aan de andere kant, het is een beroep op een uitgebreid portfolio van oplossingen voor de toekomstige groei te voeden. Dat zou een aanzienlijke verkoop en marketing kosten impact hebben. Er is veel werk voor de boeg, maar wees niet verbaasd als SAP erin slaagt om al deze onderwerpen samen te trekken tot een samenhangend geheel.

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf