HP Jornada 728 review

Nog niet zo lang geleden waren er twee soorten apparaat met Microsoft’s mobiele besturingssysteem, Windows CE. Sommige leek op de Pocket PC-apparaten die we vandaag kennen – alle scherm en geen toetsenbord. Anderen hadden een clamshell design, en emuleren Psion’s EPOC-gebaseerde Series 5, had een letterbox-formaat scherm en een toetsenbord. De laatste stijl van de handheld is zo goed als verdwenen, het verlaten van Hewlett-Packard als enige folder van de vlag. Het bedrijf blijft zich inzetten om de oorzaak al, en heeft zojuist een nieuwe look model, de Jornada 728.

De 515g Jornada 728, zoals eerder apparaten in het bereik, is ontworpen om te worden getypt op, en het heeft een volledig functionele toetsenbord. Dit is eigenlijk groot genoeg om redelijk effectief te gebruiken als je kleine handen, en de sleutels zijn zeer responsief. De duidelijke en heldere scherm heeft een 640-by-240-pixel ‘letterbox’ format – het beter om spreadsheet en tekstverwerker documenten te bekijken. Ongeveer een centimeter van de breedte wordt verloren op de rechterzijde om een ​​set van vier ‘harde iconen’ die toegang bieden tot diverse systeeminstellingen en de on-board 56Kbps modem tegemoet te komen. De modem maakt datacommunicatie – het controleren van e-mails op de verhuizing en bellen in bedrijfsnetwerken – het perfect mogelijk.

De Jornada 728 wordt aangedreven door Intel’s 206MHz StrongARM SA-1110 processor, ondersteund door 64 MB RAM-geheugen. Dit moet genoeg zijn om documenten, e-mails en een eerlijke paar extra toepassingen vast te houden. We vonden dat we konden elke toepassing op het apparaat te openen, en nog steeds typen in een document, zonder dat de responstijd.

De applicatie set die wordt geleverd met Windows for Handheld PC 2000 is zeer vergelijkbaar met de Pocket PC suite. Pocket Office bestaat Pocket Word, Pocket Excel, Pocket Access en Pocket PowerPoint (alleen bekijken). Pocket Outlook bevat Contacten, Agenda, Postvak IN en Taken. Internet Explorer, Terminal Services en Remote Networking zijn ook aanwezig, samen met Voice Recorder. De Jornada 728 heeft knoppen aan de voorkant van de behuizing voor het maken van opnamen, en voor het regelen van het exemplaar van Windows Media Player, die ook is voorzien. ActiveSync handvatten desktop-connectiviteit, en natuurlijk Solitaire maakt een verschijning.

De Jornada 728 wordt aangesloten op een host-pc via een vrij grote en logge USB docking cradle. Directe kabelverbinding – op een PC of een printer – is via seriële echter alleen. levensduur van de batterij wordt geciteerd om 14 uur en wordt verzorgd door een verwisselbare Li-ion cellen, zodat u een reserve te dragen. size Dit apparaat zorgt voor een goede spreiding van de uitbreidingsmogelijkheden: PC Card (Type II) en CompactFlash (Type I) sleuven zijn voorzien, samen met een smart card reader – inbegrepen, zegt HP, om extra beveiliging te bieden.

Voor zover de ergonomie betreft, de Jornada 728 verschilt weinig van eerdere apparaten in het bereik – maar de 728 voorgangers waren goed doordacht-out in de eerste plaats, dus er was geen noodzaak om iets te veranderen. Een rij toetsen boven de cijfertoetsen biedt snelkoppeling toegang tot niet minder dan elf toepassingen. Deze toetsen zijn programmeerbaar, maar standaard zijn meestal ingesteld op Windows voor handheld-pc 2000 gereedschappen. Eén is geconfigureerd voor HP QuickPad, een jotter dat HP levert aan de standaard applicatie set vergroten. Andere extra’s zijn onder andere HP Backup en HP Viewer, waarbij de laatste het toevoegen van nieuwe weergaveopties naar Inbox te doen en contacten. HP’s ChaiVM biedt een runtime-omgeving voor derden Java-toepassingen via Pocket Internet Explorer.

Er is zeer weinig te klagen over de Jornada 728, hoewel ingebouwde draadloze zou leuk geweest zijn – voor nu, moet je de PC Card-slot te gebruiken voor dit doel. Het enige wat mis is met de Jornada 728 is de £ 699 (incl. BTW, £ 594,89 ex. BTW) prijs. Mensen rechtvaardigen vaak ten koste van een handheld door te beweren dat het nuttig is in omstandigheden waarin een notebook is niet praktisch. Die claim kan niet echt worden gemaakt voor een groter apparaat, zoals de Jornada 728, die notebook functies in plaats emuleert dan ze te verhogen. De beslissing voor velen zal zijn tussen een notebook en de Jornada 728, en zal naar beneden aan hoeveel je draagbaarheid en levensduur van de batterij te waarderen dan rekenkracht en functionaliteit komen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop