HP schikt met CSIRO

Hewlett Packard heeft verrekend met Australische piek onderzoek lichaam Commonwealth Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (CSIRO) over de Amerikaanse draadloze patent.

“CSIRO kan bevestigen dat er een schikking is bereikt met Hewlett Packard bedrijf met betrekking tot de draadloze patent geval,” woordvoerder Huw Morgan vertelde de website.com.au.

De organisatie werd weerhouden van iets meer te zeggen als gevolg van vertrouwelijkheid en de lopende rechtszaken met 13 resterende computer en netwerken bedrijven. nederzetting cijfer HP’s was niet openbaar te maken.

De CSIRO eerst toegepast voor de VS patent in 1993 en werd bekroond in 1996 onder US patent 5.487.069. Echter, problemen begonnen na de overname door Cisco Systems ‘van Radiata van Macquarie University, die ze voor het doel van de commercialisering CSIRO’s technologie, die een belangrijk onderdeel van de meest gebruikte Wi-Fi-producten vormt had gedragen.

CSIRO’s pogingen om hardwarefabrikanten te gaan om licentiekosten te betalen voor het gebruik van haar technologie werden afgewezen door grote hardware en netwerken fabrikanten, en in 2005 lanceerde de CSIRO een eerste zaak tegen Buffalo Technologies voor het schenden van het patent.

Drie maanden later industrie zwaargewichten zoals Apple, Dell, Intel, Microsoft, HP en Netgear lanceerde twee afzonderlijke rechtszaken om het octrooi vernietigd.

Echter, waren de rollen omgedraaid in 2006 na het Eastern District van Texas Court zijn octrooi in de zaak tegen Buffalo Technologies bevestigde – een beslissing die kwam kort voordat het contra-klaagde de tech reuzen.

CSIRO in 2007 weigerde ook om IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) leden een amnestie voor het gebruik van zijn technologie in de volgende generatie Wi-Fi-producten die waren gebaseerd op de 802.11n standaard aan te bieden.

CSIRO strijd zijn patent te hebben erkend door met rechtszaak tegen Intel, Dell, Toshiba, Asus, Netgear, D-Link, Belkin, SMC, Acton, 3COM, Buffalo, Microsoft, Nintendo. Apple haalde van een rechtszaak een paar jaar geleden, volgens de CSIRO’s Morgan.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren