Hulu krijgt in VR rage met app voor Samsung Gear headset

Hulu is de volgende mediabedrijf te springen in virtual reality, de aankondiging op donderdag een app voor de Samsung Gear VR aangedreven door Oculus.

De VR-app is beschikbaar om te downloaden op de Oculus winkel via de headset. Het beschikt over Hulu inhoud in een 2D omgeving en heeft 25 VR-specifieke shows van National Geographic, Showtime, en andere content studio’s.

De nieuwe VR-app bevat ook Hulu eerste oorspronkelijk geproduceerd VR korte film, “The Big One.” Hulu samen met Lionsgate voor “gebruikers in staat om getuige zijn van een meteorenregen die al snel verandert in een apocalyptische nachtmerrie.

De 2D-content is uiteraard niet geoptimaliseerd voor VR echter Oculus zegt dat gebruikers kunnen shows in verschillende 3D-omgevingen, met opties zoals een woonkamer, het strand of bioscoop. Om toegang te krijgen tot de 3D-omgevingen, gericht op en selecteer het pictogram tent tijdens het afspelen van video.

Hulu-concurrent Netflix heeft een app op de Gear VR had sinds de lancering in 2015 en beschikt over een soortgelijke kijkervaring.

Hulu heeft eerder beloofd om meer VR apps lanceren.

“Het verstrekken van kijkers met dynamische omgevingen van hun keuze en thema rond hun favoriete programma biedt een geheel nieuw niveau van betrokkenheid, die samen met onze filmische VR ervaringen maakt Hulu een spannende VR bestemming,” Julian Eggebrecht, Hulu’s VP van het apparaat platforms, gezegd.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s