In high-def toekomstige dragers ‘, broeken zijn de echte winnaars

Zoals iedereen die werkt vanuit huis kent, één van de grote voordelen van thuiswerken is dat de broek zijn optioneel. Draag je pyjama aan die teleconferentie, of wonen in uw verjaardag pak als u liever, zal niemand wijzer zijn.

Experts waaronder Cold Chisel en fictieve tv-zender Ron Burgundy hebben gezinspeeld op dit punt, gezien het feit dat bureaus normaal gesproken de onderste helft van de presentatoren te dekken.

Hetzelfde, helaas, kan niet gezegd worden voor bureau conferenties, waar de kleding is zeker niet vrijblijvend. Te oordelen naar de nieuwste ontwikkelingen in videoconferencing, dit is niet alles slecht, telepresence-systemen van Cisco, Nortel, en HP onder andere leveranciers snel nemen van de bescheiden budget vergadering naar een geheel nieuw niveau met eye-popping resolutie en full-frontale video.

Met behulp van high-definition video-technologie, deze suites schuiven live video onderaan een IP-verbinding te voorzien wat er wordt aangekondigd als de volgende beste ding om daar te zijn. De hogere resolutie, gecombineerd met een aantal zorgvuldige configuratie, produceert overtuigende levensgrote beelden van de mensen met wie je praat.

Je kan gemakkelijk te configureren deze technologie te projecteren staan ​​aanwezigen in volle verticale omvang, zoals een TV-weerman voor een groen scherm. Voor nu, vroege toepassingen zijn doorgaans bureau gebonden, is het echter mogelijk om een ​​muur van grote tv’s gebruiken zodat het lijkt alsof verre mensen zitten aan de tafel van u.

Cisco TelePresence – It’s All About The Experience

Nortel Telepresence commerciële

Dit toestel kan koel zijn, maar het is nauwelijks gaat om de wereld te veranderen ‘s nachts – de ANZ Bank brachten meer dan AU $ 700.000 op telepresence gear te linken haar Australische ontwikkelaars en Indiase ontwikkeling office (Telstra, BHP Billiton en Regus behoren tot de andere early adopters) .

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

De prijzen zullen naar beneden al gekomen, en gezien het verkleinwoord HD video-camera’s op de markt is het niet onmogelijk om dit spul te raken van de consumentenmarkt in, zeg, vijf jaar voorstellen.

De echte uitdaging met telepresence, echter, is de bandbreedte – duwen tal van HD-video over leidingen die super-sized zich hierop in moeten zijn. Schattingen over hoe super-sized, lopen sterk uiteen. Volgens sommige schattingen rond 5Mbps is genoeg, terwijl een paar telco verkopers ik naast zat aan een recente conferentie werden hun handen wrijven met vreugde bij het vooruitzicht van commissies op een aantal ze zeiden dat was meer als 45Mbps (variaties in compressie en besluit kan verklaren de brede waaier, en ik vermoed dat zoals met alles, kilometerstand varieert aanzienlijk).

Gewoon voor het perspectief, het was niet al te lang geleden dat de vervoerders waren het installeren van 45Mbps Asynchronous Transfer Mode (ATM) trunk lijnen tussen steden. Universiteiten ze nog steeds gebruiken als slagaders tussen hun campussen (de kamer-en kleinbedrijf videoconferencing-eenheden van de dag vereist een speciale ISDN-lijn – voor een bedrag van enkele duizenden dollars per maand).

Met een hoog einde telepresence gebruikt dezelfde bandbreedte. Fibre is plotseling op zoek naar een veel meer van belang als dit soort dingen gaat opstijgen zelfs een beetje.

Dit schildert al een kip-en-ei-scenario met belangrijke kleermakers implicaties voor managers overal. Met de kosten zo hoog, en incrementele voordelen zo schijnbaar laag is, kan overtuigend TelePresence geworden genoeg dat bedrijven hun infrastructuur upgraden alleen maar om het te ondersteunen? Of, met upgrades aan de orde van de dag, is telepresence gewoon een onnodige manier vullen reserve bandbreedte door het verhogen van de verwachtingen met opgevoerde versies van nieuwe technologieën?

Deze vraag heeft belangrijke gevolgen voor de mobiele netwerken, waarbij technologen en dragers zijn bemoedigend toegenomen gebruik van de bandbreedte die groter is dan ooit, maar toch eindig. Kan mobiele HD-video zijn de sleutel?

Waarschijnlijk niet. Dragers gebruikt videoconferencing (een wat lauwe respons) als lokmiddel voor abonnees op 3G-netwerken, en streaming TV of films zijn misschien wel de enige andere dingen die in de buurt komt – ook al is een volledige mobiele-screen resolutie video alleen gebruik maakt van rond 300 kbps bandbreedte. De iPhone en zijn soortgenoten hebben grotere schermen dan ooit, maar zelfs technofilie heeft zijn praktische grenzen.

Kan 3D bepalen dat killer app de maatschappijen zijn op zoek naar? Een Indiase firma denkt van wel, met blijkbaar gepatenteerde mobiele telefoon hologram technologie die een nieuwe dimensie zou toevoegen aan het woord “handheld”.

Telepresence kunnen winnen hands-down voor hoge-resolutie, meeslepende televideo, maar Telstra lijkt ook belofte in 3D te zien – te hebben gebruikt een faux 3D-technologie om “hologrammen” van het onderzoek het hoofd Hugh Bradlow en CEO Sol Trujillo (die gimmick gebruikte technologie ook aantonen gebruikt door Richard Branson en andere hoge pieten).

Kan dit spul ooit vliegen? Is het nog nodig is?

Trek aan die broek. Of het nu stralend in afbeeldingen van uw CEO, het leveren van holografische TV aan uw woonkamer, of repliceren van ‘s werelds meest beroemde hologram op uw mobiele telefoon, zullen deze applicaties worden gedreven door de bandbreedte – en veel van. En dat biedt een raison d’être voor voorwaartse denkers bij uw provider.

Been videoconferencing op je mobiel? Gimmick of game-changer? Zal telepresence veranderen de manier waarop u werkt – of heeft videoconferentie al gedaan?

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport