India’s internetpopulatie klein, maar krachtig op de sociale

India kan een groot land van 1,1 miljard mensen, maar het is een moeilijke markt te begrijpen.

De Census of India getallen zeggen alfabetiseringsgraad is gestegen van 36,4 procent in 1961-80,3 procent in 2011. Wat ze niet vertellen is een overweldigende meerderheid van de 80 procent kan zowat in slagen om hun naam te schrijven.

De andere interessante statistieken is internetpenetratie – het is slechts 10,2 procent vandaag. Daarom is 9 van de 10 Indianen hebben waarschijnlijk geen idee wat het web is alles over.

Gezien deze statistieken, ik vraag me soms af waarom bedrijven zijn zo bang van sociale media. Laat mij dit uitleggen. Elke keer dat ik een probleem met een bedrijf had, heb ik toevlucht gevonden in de sociale media meer dan iets anders.

De Indiase consument heeft weinig rechten, in tegenstelling tot haar collega’s in het Westen. Class action suits kan hier niet worden ingediend. En naar een consument rechtbank is een moeizaam proces. U kunt blijven bellen oproep van het bedrijf centrum, maar uw gesprekken dovemansoren – letterlijk.

Bijvoorbeeld voor maanden we had geprobeerd om uit te reiken aan een telecombedrijf, omdat het een enorme junction box direct buiten ons huis hadden gezet, toe te voegen aan ieders parking ellende. We opgeroepen het bedrijf meerdere malen, ging naar kantore van de vennootschap en stuurde zelfs een aantal e-mail – er gebeurde niets. Totdat op een dag, onze klacht ging op Twitter, met een hashtag (van de naam van het bedrijf). Binnen twee weken, werd het probleem opgelost.

Ik geconfronteerd met een soortgelijke ervaring toen mijn waterzuiveraar gaf problemen. Een slecht woord over het bedrijf Facebook-pagina, en pat kwam de verontschuldiging!

Hier, neem ik u mee terug naar de statistieken ik in het begin van dit blog post genoemd – wanneer de meerderheid van India niet eens weten wat het internet is alles over, waarom zijn bedrijven zo bang van de social media? Immers, het is een zeer klein segment van de Indiase bevolking die daadwerkelijk toegang tot dit medium heeft.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Nou, dat is waar het antwoord ligt – het is een klein segment, maar een vrij krachtig. Het heeft de diepste zakken, is het het meest sociaal-aware, en zijn mening telt – deze klasse van de consument kan maken of breken een bedrijf.

In de jaren 1990, had een aantal multinationals de Indiase markt overschat en moesten hun strategie voor India herwerken. Twintig jaar later, niet te veel lijkt te zijn veranderd, behoudens de koopkracht van de middenklasse. En natuurlijk, het feit dat de opgeleide klasse heeft nu een belangrijk wapen in zijn handen die kan maken of breken zijn reputatie – de sociale media.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport