Intel en ARM: Frenemies voor het grotere goed?

Intel en ARM lijken te zijn op weg naar een frenemies regeling als de ecosystemen van de twee chip reuzen ‘start om samen te smelten bij de punten.

Een lopende overeenkomst met Intel en ARM ecosysteem is waarschijnlijk een win-win situatie voor alle betrokkenen. In een notendop, zal Intel’s productie-processors worden gebruikt om Altera’s nieuwste 64-bit ARM-chip te bouwen. Intel probeert dominantie ARM’s in mobiele ontwortelen.

De verhuizing werd bazuinde als een tektonische verschuiving, maar Altera en Intel aangelegd de plannen in februari. In sommige opzichten, Intel productie ARM-processors is een game changer. Echter, Intel is eigenlijk gewoon doet wat het doet best —; produceren chips. Er zijn een aantal analisten die beweren dat Intel’s bedrijf nodig heeft om te evolueren naar meer van een gieterij te zijn. Met een gieterij model, zou Intel-chips te maken voor Apple, een bedrijf te popelen om sloot Samsung, Qualcomm of wie dan ook;. Intel maakt al processors voor Cisco.

Natuurlijk zal de chip reus nog steeds concurreren en maakt zijn eigen processors, maar het heeft reservecapaciteit. Die capaciteit kan gieterij TSMC, de huidige maker van vele ARM-processors deuk.

In haar verklaring, Altera zei dat zijn Stratix 10 systeem op een chip apparaten worden vervaardigd met behulp van Intel’s 14 nm Tri-Gate proces, dat de 64-bit ARM Cortex A53-processor zal gebruiken.

Altera’s nieuwste chip zal worden gebruikt in data centers, radarsystemen en communicatie-infrastructuur.

Zet hem op en Altera Stratix’s 10 lijkt het beste van beide werelden — low power ARM en Intel’s productie capaciteit hebben.

Mocht anderen Altera’s move volgen — Intel fabs zijn waarschijnlijk open voor iedereen om de juiste prijs te zijn — de processor markt gaat echt interessant in een haast om te krijgen. Uiteindelijk zal het spel voor de mobiele markt niet zero sum zijn. ARM zal goed doen net als Intel vanuit een productie-perspectief.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen