Intel verhoogt virtualisatie met quad-core Xeons

De X5365 en de L5335 processors zijn ontworpen voor bedrijven runnen van high-performance server en workstation applicaties, met een bijzondere aandacht voor de financiële sector.

De X5365 is een 3 GHz quad-core processor die past in een standaard 120-watt envelop. Het beschikt over een front-side dirigent, of bus, de snelheid van 1333MHz. De L5335 quad-core processor is ontworpen voor servers die optimale ruimte en machtsgebruik vereisen. De kloksnelheid is 2GHz met 1333MHz front-side bus binnen een 50-watt envelop.

De nieuwe processors worden ondersteund door Dell, Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard en IBM, onder anderen.

Virtualization-technologie ingebouwd in beide processors maakt software van derden – van leveranciers zoals VMware en XenSource – om meerdere virtuele machines mogelijk verbeteren van hardware gebruik efficiënter te beheren.

De techniek is steeds populairder geworden van een te late, en Intel heeft geïnvesteerd in drie virtualisatie leveranciers: VMware, SWsoft en Virtual Iron.

VMware –de marktleider in virtualisatie – is getuige geweest van veel succes en zijn initial public offering (IPO) vandaag onderneemt.

laatste verbeteringen Intel’s zijn onder andere processor uitbreidingen die verbeterde handling interrupt, een gebied waar vorige chips leed prestaties klappen voorzien.

Intel in juli snijd de prijzen van veel van zijn quad-core processors, sommigen tot onder het niveau van dual-core processors, ramping up zijn prijzenoorlog met concurrent Advanced Micro Devices.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

De nieuwste bezuinigingen volgen verminderingen in 2006, die lijken te betalen dividend voor Intel. In zijn laatste resultaten, uitgebracht in juli, kwartaalomzet steeg met 8 procent. Ondertussen AMD boekte een nettoverlies.

“Wet van Moore, Intel’s silicium ontwerp en de procestechnologie en de Core-microarchitectuur zijn waardoor we een nog grotere mate van end-user waarde te leveren door in wezen mogelijk prijs pariteit tussen dual- en quad-core Intel Xeon-processors op een bepaalde klokfrequentie,” zei Kirk Skaugen, vice-president van Intel’s Digital Enterprise Group.

Intel wordt momenteel geconfronteerd met een antitrust zaak die door de Europese Commissie, die onderzoekt of de chipmaker heeft gehandeld ten onrechte aan haar dominantie over AMD behouden.

AMD zegt dat het zal een snellere versie van zijn Barcelona quad-core chip later dit jaar te onthullen. Het zegt ook dat het klaar is om de CPU-instructieset om het gemakkelijker maken voor applicatie-ontwikkelaars om de mogelijkheden aangeboden door quad-core processors te benutten maken uit te breiden.

Richard Thurston van de website UK gemeld uit Londen.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt