Interview: Rio 2016 CIO op het leveren van de technologie achter de Spelen

Met twee weken te gaan tot de Rio Olympische en Paralympische Spelen beginnen, is de technologie team werkt onder een strak schema om het stadium van levering te voltooien alvorens operaties mode op 5 augustus.

Technologie-elementen die nodig zijn om de Spelen te organiseren variëren van telefonie en geluidsinstallaties voor elke installatie door middel van de radiocommunicatie en Wi-Fi diensten, met Atos, Cisco, en de lokale telecom gigant Embratel als belangrijkste leveranciers. Andere belangrijke technologische partners zijn Samsung, Panasonic, EMC, Microsoft, Omega, en Symantec.

De bijzonderheden voor de diensten bij elke Olympische locatie zijn gedefinieerd in het in kaart brengen stadium en het team, onder leiding van chief information officer Elly Resende, is nu in de laatste fase van de huidige technologie roll-out. Terwijl de verwachting van het publiek is dat alles klaar had moeten zijn een lange tijd geleden, sommige aspecten van de levering is niet zo eenvoudig.

“Ik citeer altijd de Copacabana arena als voorbeeld, omdat veel mensen vragen: ‘Is alles klaar?’ Het antwoord is nee, alles is nog niet klaar, omdat het niet kon worden gedaan -. Konden we niet, bijvoorbeeld, af te sluiten Copacabana beach voor een jaar om een ​​comfortabele schema, “zegt Resende.

“We moeten de technologie interventies binnen een termijn die net zo optimaal mogelijk onnodige kosten en rompslomp voor de bevolking onnodig te vermijden,” voegt de CIO.

Alle oplossingen die moeten worden verstrekt bij de concurrentie en niet-wedstrijdlocaties worden uitgevoerd, zodat we beginnen de Spelen zich uitsluitend te richten op de activiteiten, met een set van beleid, procedures en processen en een operationeel team in staat om snel in het geval van handelen een defect zelfs indien deze nog niet invloed op de eindklant.

dat is de huidige fase van het plan voor – volgens Resende, een van de “verschillende” uitdagingen tijdens de verschillende aspecten van de technologie werk dat is besteed aan de Olympische Spelen in Rio nu toe het in kaart brengen van het podium en de nalevering hebben opgenomen.

“Een groot probleem is in kaart alle diensten, alle van de prognose van de vraag, ervoor zorgen dat u de nodige budget voor hen,” de uitvoerende macht wijst erop.

Flood, verbroken netwerkverbindingen, stroomstoringen: Het testen van de technologie; luchthaven van Rio maakt gebruik van VR om nieuwe terminal presenteren; Tech wedstrijd is al begonnen; Olympics Rio pioniers cloud, Microsoft om websites te leveren; Is het veilig voor buitenlandse techneuten aan het werk in Brazilië?

‘En nu staan ​​we voor de moeilijkheden die inherent zijn aan dit type van de uitvoering, die op alle diensten en draait op de locaties hebben “, voegt hij eraan toe.

connectiviteit eisen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Uit alle door Resende’s team, een die kan worden omschreven als een topprioriteit is connectivity services. Dit was een groot probleem in Londen, waar de infrastructuur is veel meer ontwikkeld, dus wat voor de Rio competities kan worden verwacht, voorspeld dat de meest verbonden Spelen ooit met een wat fragmentarisch communicatie opzetten?

Het testen van de technologie van de Olympische Spelen in Rio.

“Ik denk dat het onvermijdelijk tot een grotere vraag naar connectiviteit hebben, dus ik zou zeggen dat inherent is aan de samenleving, niet alleen ons verlangen. We hebben uitgerold, net als in Londen, via de kabel diensten aan iedereen die werkzaam is op de locaties, maar zijn ook het aanbieden een hoge capaciteit Wi-Fi-netwerk in deze werkgebieden, “Resende legt.

Sommige sites met inbegrip van de Olympische locaties van Barra en Deodoro evenals het centrum van de stad Rio zal open Wi-Fi-netwerken aangeboden aan het publiek. Volgens de CIO, de Rio team werkt samen met alle grote luchtvaartmaatschappijen, de Communications ministerie en de telecommunicatie regulator Anatel om ervoor te zorgen mobiele dienstverlening, met rampenplannen, zoals een offloading faciliteit door América Móvil Braziliaanse provider Claro geleverd aan het mobiele verkeer te ontlasten met het Wi-Fi-netwerk wanneer dat nodig is.

Olympische Spelen in Rio

“De grote luchtvaartmaatschappijen zullen alle voorwaarden om een ​​robuust netwerk voor dataverkeer en de vraag naar connectiviteit die we verwachten op de podia te bieden hebben”, zegt de CIO.

Andere technologische eisen werden veroorzaakt door de toevoeging van rugby en Golf nieuwe sporten, welke specifieke sensoren tijdens wedstrijden en dus mapping, plus een aantal technische vooruitgang ten opzichte van de vorige Olympiade in Londen vereisen, waaronder convergentie tussen scorebord en videoschermen , evenals Wi-Fi in de bussen die door de media.

Gedeelde infrastructuur, zoals printers en verwachte reductie in het drukken van ongeveer 60 procent is een andere tech hoogtepunt van Resende genoemd, evenals het gebruik van cloud computing voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spelen voor belangrijke toepassingen zoals vrijwilliger en beheer van aanmeldingsgegevens .

bezorgdheid over de veiligheid

Een ander belangrijk aandachtspunt voor de Rio organiserend comité en in het bijzonder Resende’s team, heeft te maken met de veiligheid. Een belangrijk punt van zorg in de vorige zomer Olympiade in Londen, dit is iets dat een toenemende hoeveelheid van de planning krijgt voor elke editie van de Spelen en het was niet anders in Rio.

Met zo veel meer routes naar gevoelige gegevens, heeft de pool van potentiële doelwitten voor computer criminelen uitgebreid te nemen zelfs die met aanzienlijke IT-expertise, volgens Darktrace directeur van de technologie Dave Palmer.

“We hebben een uitgebreide security project. Het werd verdeeld in negen werken stromen uit het bewustzijn helemaal door om de bescherming gereedschappen, monitoring werk, cyberaanval tracking, en vele andere aspecten”, zegt de CIO.

“Om heel eerlijk te zijn, is het niet geschikt voor ons om te beginnen met te zeggen dat de Spelen zijn brandvrije in dat opzicht, het is echt een onderwerp dat we moeten echt niet arrogant over zijn”, voegt hij eraan toe.

Wat ik wel kan zeggen is dat we een grote groep van werk en we zijn gericht, met diverse acties met de steun niet alleen van de commissie, maar overheden en instellingen voor te bereiden op te treden, te monitoren en te proberen en snel handelen.

Volgens Resende, de veiligheid voor de Olympische Spelen is een gebied waar “de aandacht en nederigheid” de belangrijkste woorden in gedachten te houden zou moeten zijn.

We zouden niet graag een arrogante wijze vast te stellen dat er niets om zorgen over te maken op het gebied van informatiebeveiliging. Het is een voortdurend punt van aandacht en we zullen volgen en controleren het met alles wat we hebben vanaf nu tot het einde van de Spelen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek