Iomega StorCenter Pro NAS 450r recensie

De StorCenter Pro NAS 450r van Iomega (nu onderdeel van de EMC-groep) is in feite een high-end Windows-server met een Xeon dual-core processor en 1 GB ECC-beschermde DDR2-geheugen. Je krijgt ook twee Gigabit Ethernet-poorten met teaming en load-balancing ondersteuning plus een tweetal USB 2.0-poorten en een geïntegreerde Ultra320 SCSI-interface, die gebruikt kan worden voor zowel externe opslag uitbreiding en back-up.

Een 1U rack-mount chassis wordt gebruikt om dit alles met huis, aan de voorzijde, vier hot-swap bays voor de opslag, beheerd door een PCIe RAID-controller. Twee modellen zijn beschikbaar: de 1TB review systeem met vier 250 GB Hitachi Deskstar SATA II-schijven (7.200 rpm), hier beoordeeld, waarvan £ 2035 kost, en een 2TB-model uitgerust met een 500 GB schijven, die een ander £ 415 kost (ex. BTW).

Het besturingssysteem is Windows Storage Server 2003 R2, die, zoals de naam al impliceert, is een implementatie van Windows Server geoptimaliseerd voor gebruik op de opslag apparaten. U kunt een monitor, toetsenbord en muis aansluiten en beheren van het apparaat lokaal, hoewel de meeste kopers zullen kiezen om dit te doen via Windows Remote Desktop.

De interface is hier niet zo eenvoudig als het web GUI’s vaker te vinden op NAS-apparaten, maar je krijgt een wizard om te helpen met de basisconfiguratie. Je vervolgens doorgegeven aan een Iomega-branded module voor de Microsoft Management Console (MMC), maar je kunt ook naar het bureaublad van Windows en de meeste van de andere instrumenten die als onderdeel van Windows Server.

Een kleine hoeveelheid opslagruimte gereserveerd voor gespiegelde kopie van het besturingssysteem, waardoor – de 1TB model – omgeving 710GB voor data. Een RAID 5-configuratie wordt geleverd door standaard, met RAID 0/1 beschikbaar als je bereid bent om aan de slag en vuil met de software bent. De gebruikelijke Windows Server hulpmiddelen kunnen worden gebruikt om aandelen te creëren en te beheren toegang met (zoals je zou verwachten) ondersteuning voor Active Directory als standaard.

Bestanden delen met Windows-gebruikers kunnen ook worden genomen als gelezen, maar bovendien de server wordt geleverd met Services for Macintosh en Services for Unix voor het delen van cross-platform. printerdeling wordt ook ondersteund, en je kunt foto’s met behulp van de Volume Shadow Copy Service (VSS) te nemen, te versleutelen het bestandssysteem en haak het toestel in Windows DFS (Distributed File System). Er is zelfs een iSCSI-initiator (Nimbus) naar de Iomega apparaat tot een iSCSI SAN te worden aangesloten in te schakelen.

Een groot aantal add-on toepassingen verdere uitbreiding van de beschikbare functionaliteit, waaronder CA BrightStor ARCserve Backup met de ramp recovery opgenomen in de vergunning en een pre-geformatteerde herstel-cd. CA eTrust AntiVirus is, op dezelfde wijze, vooraf geïnstalleerd en klaar om te draaien, tot slot, is er een vijf-user exemplaar van EMC Retrospect Express om back-ups van de client desktops en notebooks te nemen.

Afgezien van de luidruchtige fans, we vonden de Iomega 450r die, gezien zijn indrukwekkende specificaties, scoorde zwaar in termen van prestaties. U krijgt ook een heleboel extra software als onderdeel van de deal. Maar het is duur voor slechts 1 TB aan opslagruimte en een stuk moeilijker te beheren dan concurrerende producten, tenzij u bekend bent met Windows Server bent al.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop