iPhone malware KeyRaider stal duizenden Apple logins

Een nieuw soort malware voor iPhones en iPads in staat is om beveiligingscertificaten, gebruikersnamen en wachtwoorden en andere persoonlijke accountgegevens te stelen.

Onderzoekers van Weiptech en Palo Alto Networks zei in een blogpost zondag hadden ze een database van duizenden Apple-account rekeningen, die was gestolen door malware verspreid via repositories gebruikt door de populaire jailbreak hulpmiddel Cydia ontdekt.

De malware, genaamd KeyRaider, slim iTunes verkeer op het apparaat, het stelen van gebruikersnamen, wachtwoorden en unieke apparaat-ID’s, die vervolgens worden geüpload naar de server van de malware eigenaar.

Meer dan 225.000 gebruikers uit 18 landen zijn gedacht te worden beïnvloed door de malware.

“Wij geloven dat dit de grootste bekende Apple-account diefstal veroorzaakt door malware,” zei Claud Xiao, de auteur van de Post.

De malware is ook bekend te hebben gesloten apparaten, die ze voor losgeld, een steeds populaire methode van het genereren van potentieel enorme sommen geld voor aanvallers.

Maar hoe groot van een probleem is het? Hoewel miljoenen gebruikers zal worden beïnvloed, zijn de overgrote meerderheid van de iPhone en iPad eigenaren zeiden veilig te zijn.

De malware doelen apparaten die zijn jailbroken, een proces waarbij beperkingen apparaat worden gekraakt, zodat gebruikers een grotere toegang tot de functionaliteit van het apparaat. Doordat ontwikkelaars aan te boren in de kern van het apparaat, de gebruikers hebben meer maatwerk en toegang tot functies. Maar dat komt met zijn eigen risico’s, door het geven van malware die dezelfde toegang.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

De inmiddels beruchte Hacking Team, dat eerder dit jaar een grote inbreuk op de gegevensbeveiliging geleden, naar verluidt ook gerichte jailbroken iPhones en iPads, zonder dat gebruikers weten.

We kwamen naar Apple voor commentaar, maar niet onmiddellijk terug te horen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer