ISP slaat terug op file-trader suits

De Amerikaanse ‘grootste leverancier van ADSL-aansluitingen is een uitdaging de opname-industrie de huidige campagne van targeting lied-swappers met een rechtszaak laat ingediend op woensdag, het opladen van de Recording Industry Association of America (RIAA), schendt zijn klanten recht op privacy.

Pacific Bell Internet Services (PBIS), beheerd door de Amerikaanse telecommunicatie gigant SBC, daagde de dwangbevelen tegen door de RIAA op procedurele gronden, met het argument dat honderden van hen ten onrechte werden geserveerd. Echter, de groep duidelijk gemaakt dat zijn maatregelen genomen om de privacy van haar klanten te beschermen.

De rechtszaak rekent dat de Digital Millennium Copyright Act (DMCA), die de RIAA zegt steunt de huidige anti-piraterij maatregelen, kan het recht op privacy in de Amerikaanse grondwet verankerde overtreden.

Volgens de rechtszaak, meer dan 200 van de dagvaardingen ingediend tegen PBIS werden afgegeven vanaf de verkeerde rechtbank van de bevoegdheid, met het argument dat zij hadden moeten worden afgegeven vanaf de Californische rechtbank in plaats van het District of Columbia. PBIS zei ook dat de dagvaardingen waren te breed is en dat de RIAA niet kon groep meerdere verzoeken om informatie over vermeende file-swappers onder een dagvaarding.

De RIAA antwoordde dat het was “teleurgesteld” met rechtszaak PBIS ‘, zegt dat het contact had SBC om de kwestie te bespreken, maar was “berispt”. “Dit procedurele gamesmanship zal uiteindelijk niet veranderen de onderliggende feit dat wanneer mensen zich bezighouden met inbreuk op het auteursrecht op het internet, ze zijn niet anoniem en dienstverleners moeten laten zien wie ze zijn,” zei de RIAA in een gepubliceerde verklaring.

Sbis is op zoek naar een juryrechtspraak, alsmede een verklaring dat de RIAA dagvaardingen zijn al te breed van opzet en had moeten worden ingediend in Californië.

De RIAA heeft bijna 1000 dagvaardingen ingediend bij het US District Court in Washington deze maand een verzoek om informatie van onderwijsinstellingen en internet service providers (ISP’s) op de gebruikers van Kazaa, de peer-to-peer file-sharing service. De groep uitgegeven de verzoeken als onderdeel van haar voortdurende inspanningen om hard op particulieren die gebruik maken van het internet om auteursrechtelijk beschermde muziek illegaal te verspreiden.

De RIAA heeft al won een belangrijke beslissing van de rechtbank handhaven haar recht om de dagvaardingen, die gebruik maken van een omstreden fast-track bepaling die het mogelijk maakt auteursrechthebbenden om informatie over vermeende overtreders te verkrijgen zonder eerst een rechtszaak indienen gebruiken. Dat besluit, dat Verizon Communications gedwongen om te draaien over de naam van een breedband abonnee beschuldigd van swappen auteursrechtelijk beschermde werken op Kazaa, sterk vereenvoudigde de RIAA’s onderzoeken en de dagvaarding sluizen effectief geopend.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Deze website News.com John Borland bijgedragen aan dit rapport.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen