Nee, Google is niet het maken van de Android SDK proprietary. Wat is de ophef over?

Free Software Foundation Europe (FSFE) lid Torsten Grote beweert dat Google’s “Android SDK [Software Development Kit] is nu niet-vrije software.” Op Twitter Grote vatte zijn positie als “#Android SDK is niet langer #FreeSoftware. Is # Google draaien kwaad?

Grote De oplossing is niet om te vallen Android. In plaats daarvan stelt hij voor ontwikkelaars gebruiken “de echte Free Software versie van Android genaamd Replicant.”

De bijzondere clausules die Grote lijkt zich te verzetten tegen de beperkingen in de Android SDK licentie in paragraaf 3.3 en 3.4

Dit punt geldt voor de SDK binair, niet de SDK broncode-bestanden, en het heeft al jaren. De SDK broncode, zoals bijna alle van Android, wordt gedekt door de Apache Software License 2 (ASLv2).

De nieuwe clausule, geïntroduceerd in november 2012 met de; release van Android 4.2, werd op grote schaal gemeld op het moment. Er staat

Nogmaals, deze licentie dekt alleen de binaire code. U kunt de SDK source code met de SDK Manager. Voor meer informatie over hoe dit te doen zien Lars Vogel’s maken van de Android SDK broncode beschikbaar in Eclipse. U kunt ook naar de SDK code rechtstreeks via het web via git.

Grote betoogt dat de Android SDK licentie begint met “Om de SDK gebruiken, moet u eerst akkoord gaan met deze licentieovereenkomst. U mag de SDK niet gebruiken als u niet over deze licentieovereenkomst te accepteren,” dat “Deze zin alleen al in strijd vrijheid 0, de vrijheid om het programma te gebruiken voor elk doel zonder beperkingen. ” Deze clausule, echter, is in de vergunning ten minste sinds 10 april 2009.

Ik weet niet zijn logica volgen. Alle licenties moet u akkoord te gaan met hen. Bijvoorbeeld, de meest vooraanstaande vrije software licentie, de GNU General Public License versie 3 (GPLv3) begint, “Iedereen is toegestaan ​​om te kopiëren en er letterlijke kopieën van deze licentie document te verspreiden, maar het veranderen het is niet toegestaan.” Is dat laatste zin het niet minder vrij te maken? Ik denk het niet.

Grote stelt ook: “Google maakte deze stap om de versnippering van het ecosysteem te voorkomen. Wat gaan ze doen? Deze situatie is verre van ideaal voor software vrijheid. Het ontwikkelen van Android-apps in vrijheid is alleen mogelijk als de Replicant ontwikkelaars inhalen . Het lijkt erop dat Android ophoudt een Free Software vriendelijke platform. ”

Dat is een deurklink van een over-statement. Ontwikkelaars zijn het creëren van hun eigen Android draait al jaren. Bijvoorbeeld, Amazon, die zijn eigen versie van Android in de Kindle-apparaten loopt, vereist nog steeds programmeurs te beginnen met Google’s Android SDK.

Een belangrijk punt om te onthouden is dat de Android SDK is niet Android. U kunt Android source code om de inhoud van uw hart vork. Je kunt gewoon niet bellen het resultaat Android. En, als je een werkende Android-app, zonder de SDK, ook goed voor je schrijft. Niemand houdt je tegen.

Android zelf, of om precies te zijn, de user-space platform componenten, is gelicenseerd onder de ASLv2. De basis besturingssysteem Linux, dat is gelicenseerd onder de GPLv2. Google moedigt ontwikkelaars om hun Android-applicaties onder ASLv2 licentie. True, Google’s gebruik van ASLv2 stoort een aantal open-source-ontwikkelaars, maar dat is het geval geweest sinds het begin.

Zet het allemaal samen en wat krijg je dan? Je krijgt een Android, dat is ongeveer net zo open-source vriendelijk als het ooit was. Als u niet bevalt, fijn, kunt u Replicant, die compatibel is met Android 4.0 te gebruiken. Maar er heeft echt geen significante verandering in de open-source Android van Google geweest. Dit is een storm in een glas.

Android ‘Jelly Bean’ gebruiksaandeel breekt 10 procent barrière; Is Aliyun OS echt Linux? Android? A rip-off van beide;? Windows loopt achter op Apple iOS en Google Android, Android en Linux opnieuw samen te voegen tot één besturingssysteem; Geen Android vorken hier

 verhalen

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

? M2M markt stuitert terug in Brazilië