Niet alleen de smaak van de maand “: Intel breidt internet van de dingen te duwen met het openen van Haifa lab

Louise Summerton bij Intel’s Israël ivd Lab, Intel, internet van de dingen is niet alleen de “smaak van de maand” bij Intel, aldus Louise Summerton, die Intel’s ivd laboratoria in Europa en het Midden-Oosten het hoofd.

“De voorspellingen van 50 miljard aangesloten apparaten aan het einde van het decennium zijn niet onrealistisch helemaal niet, ‘zei ze aan de zijlijn van een Intel ivd evenement in Israël.

De gelegenheid was de opening van een nieuwe ivd lab in Haifa, een deel van de groeiende keten van dergelijke laboratoria over de hele wereld van Intel. “Op dit moment hebben we labs in München, Stockholm, Istanbul en Swindon UK. Haifa is onze vijfde, en we verwachten om uit te breiden naar de Amerika’s en Azië in het komende jaar of zo”, aldus Summerton.

Hoeveel software-updates neemt het om een ​​gloeilamp te veranderen? Wat gebeurt er als een hoogoven wordt gehackt? Serieus: veiligheid weefgetouwen als de olifant in al onze ivd kamers.

Voor zo’n korte acroniem, internet van de dingen is een enorm onderwerp – technisch gezien, kan elk object worden gekoppeld, waarbij het ivd potentie de grootste IT speelt sinds MS-DOS maakt. De nieuwe Israel lab, net als de anderen in het netwerk, zullen hun eigen ontwikkeling te doen, en samen met de lokale startups te helpen bouwen ivd producten.

Hoewel alle Intel ivd Labs producten en technologieën die van toepassing zijn op veel verticals zal ontwikkelen, verwacht het bedrijf elk lab te ontwikkelen in gebieden waar de lokale tech ecosysteem is het sterkst (in München, bijvoorbeeld, ligt de nadruk op in-car technologie).

In Israël, dat betekent slimme steden en woningen, landbouw en transport, aldus Summerton. Nu al zijn er veel smart city projecten in Israël. In november vorig jaar, bijvoorbeeld, Tel Aviv werd uitgeroepen tot ‘s werelds slimste stad “, gewonnen uit 249 andere deelnemers bij het Smart City Expo World Congress in Barcelona. Naast gratis city-breed wi-fi-verbindingen, heeft de stad een open digitale data platform waarmee de bewoners op vrijwel alle zaken- en online gedrag vastgesteld, waardoor ze tijd, en de stad geld te besparen.

Smart landbouw is een ander gebied van deskundigheid voor Israël, en vertegenwoordigt een enorme markt voor tech bedrijven. Hoewel het niet krijgen meestal koppen, veel van ‘s werelds top tech bedrijven – Intel, Microsoft, IBM, Cisco, en anderen – hebben uitgebreid gewerkt met startups, agrarische groepen, en de overheid in Israël om big data en slimme landbouw producten voor te stellen besproeien van gewassen, het voeden van koeien, en groeiende kippen.

Een voorbeeld van een dergelijk product Akol (Agricultural Knowledge Online), een Israëlische startup die sensoren geplaatst op de bomen, wijnstokken, en velden gebruikt, of vastgemaakt aan koeien, het melken systemen, voer bakken, en eventuele andere geschikte gastheer, waar de gegevens over wordt opgenomen milieu, temperatuur, vochtigheid, hoeveel dieren eten, hun activiteiten, bodemgesteldheid voor planten, het niveau van plagen in een gebied, en veel meer gegevenspunten.

Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en vergeleken met richtlijnen voor ideale productie onder deze omstandigheden specifieke instructies teruggestuurd naar boeren, bijvoorbeeld, het systeem te onderwijzen melkveehouders hoeveel vocht verhogen ze geven hun koeien op een warme dag om zodat de koeien geven zoveel mogelijk melk, of te voorzien van een specifieke mix van voer om ze minder aantrekkelijk voor ongedierte of bacteriën die zich in de omgeving te maken. De software as a service-systeem is cloud-gebaseerd, met behulp van Windows Azure.

Intel Ook doet soortgelijke dingen, beide met sensor-netwerk uitgeruste apparaten en big data. Terwijl andere bedrijven onlangs kan zijn het verkrijgen van de ivd koppen, Intel moet leren hoe ze haar verhaal beter vertellen, zei Summerton. “We weten dat we een betere baan te bevorderen en te publiceren onze oplossingen te doen, en de labs zijn een goede plek voor.”

Als ze uitgegroeid tot een vast onderdeel van de lokale tech ecosysteem, moet de labs van de go-to geworden plaats voor ivd startups, die nieuwe ideeën die Intel kunnen helpen commercialiseren kan brengen, voegde ze eraan toe.

We hebben veel gaan voor ons, misschien wel meer dan anderen, “zei Summerton.” We vestigde de Open Network Platform “, een server referentie-architectuur die bij elkaar brengt hardware en software geopend, de” geheime saus ‘van ivd. “We hebben geprobeerd om een ​​verbinding leiding met gemeenschappelijke bouwstenen voor partners om te werken met ons, en ik weet zeker dat we dat zullen doen met ivd ook.

10 kits om u op het internet van de dingen begonnen, Huawei, SAP werk op internet van de dingen ontwikkeling; gids Executive om ivd en big data (gratis ebook)

internet van dingen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’