Nieuwe G.fast standaard kan de snelheid van uw breedband tot meer dan 500Mbps

De ITU heeft formeel ingestemd met de G.fast standaard die breedband zal leveren met snelheden tot 1Gbps over de bestaande koperen draden tussen lokalen en-fiber uitgerust straatkasten. De nieuwe standaard is een stap omhoog in snelheid en de frequentie van het VDSL2-systemen die momenteel gebruikt worden om hogere snelheden te leveren – meestal 40 of 80 Mbps – dan ADSL2.

belangrijkste voordeel G.fast is dat het veel goedkoper te installeren dan fiber to the gebouwen (FTTP), en de ITU rekent klanten in staat om het zelf te installeren zal zijn. De belangrijkste nadelen zijn dat het niet zo snel als FTTP, en dat – net als bij ADSL en VDSL – de snelheid valt met de afstand.

De ITU technische nota zegt dat G.fast snelheden van 500 zou moeten leveren aan 1000Mbps op een afstand van maximaal 100 meter. Dit daalt tot 200Mbps op 200m en 150 Mbps op 250m. In het Verenigd Koninkrijk, BT rekent ongeveer 80 procent van de verbindingen zal minder zijn dan 66m vanaf distributiepunten. Echter, vanwege een storing, praktische snelheden waarschijnlijk ongeveer 500 tot 600 Mbps zijn op 100m, niet 1Gbps.

Huidige high-speed systemen zijn gebaseerd op het nemen van fiber to the cabinet (FTTC). G.fast neemt de vezel naar een distributiepunt (FTTdp) ergens tussen het kabinet en het terrein. Dit kan, bijvoorbeeld, een telefoon paal of andere aansluitdoos.

In een verklaring, de ITU zei: “G.fast zal de haalbaarheid van de uitvoering van de bandbreedte-intensieve diensten zoals Ultra-HD ‘4K’ of ‘8K’ streaming en de volgende generatie IPTV, geavanceerde cloud-gebaseerde opslag en communicatie via verhogen HD-video. de standaard zal comfortabel dienen de toegang tot breedband behoeften van kleine tot middelgrote ondernemingen, met andere toepassingen, waaronder de voorziene backhaul voor kleine draadloze mobiele sites en Wi-Fi-hotspots. ”

Bedrijven zijn al begonnen met het verschepen G.fast chips en routers in kleine hoeveelheden, en BT is het testen van hen op zijn Adastral Park onderzoekscentrum in Ipswich in het Verenigd Koninkrijk. (Zie: BT onderzoekers beweren gigabit breedbandsnelheden behulp G.fast over koper draden.)

Robin Mersh, CEO van het Broadband Forum, zegt het Forum is het ontwikkelen van een test suite en certificeringsprogramma voor G.fast systemen, en zal binnenkort beginnen met het testen van interoperabiliteit. “We hebben al onze eerste plugfest instellen voor januari 2015,” zei hij.

De Universiteit van New Hampshire interoperabiliteit Laboratory (UNH-IOL) zegt dat het “zal als ‘s werelds eerste en enige testlaboratorium voor de Broadband Forum G.fast certificatie programma dienen”.

Gecertificeerde G.fast implementaties worden verwacht op de markt te verschijnen voor het einde van 2015.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia