Nokia E51 recensie

Nokia’s E-serie van smartphones is regelrecht gericht op het bedrijfsleven. Het is een vrij recente reeks, maar nu al bestaat uit een verscheidenheid van ontwerpen, waaronder een slider (de E65), een QWERTY-toetsenbord apparaat (de E61i) en een clamshell (de E90 Communicator). De E51 voegt ander formaat in de vorm van een candybar telefoon.

De chroom-en-zwart kleurenschema is slim genoeg, maar nauwelijks onderscheidend. In feite zou je kunnen denken dat de E51 is een run-of-the-mill mobiele telefoon.

Het toetsenbord heeft een veel ruimte op dit toestel, hoofdzakelijk te wijten aan de oever van sneltoetsen boven het toetsenbord. Het aantal pad zelf is groot, met de sleutels bijna verspreid over de volle breedte van het apparaat en het meten van 6 mm hoog. Dit, plus een vormig ontwerp dat tactiele identificatie helpt, maakt het eenvoudig om nummers te kiezen, moet zware texters ook dit toetsenbord om hun gading.

De bank van de toetsen boven het numerieke toetsenblok bestaat uit de gebruikelijke Call en End-toetsen plus Nokia Softmenu sleutels, de Nokia backspace-toets en een navigatietoets, evenals vier extra sneltoetsen.

De knop navigatie is goed ontworpen, met een opgeheven zilveren kam ingesprongen in de richting van het centrum, het is dun, maar makkelijk aan te boren met een vinger of duim. In het midden zit een groot select knop, die ook comfortabel in gebruik.

De vier extra sneltoetsen, gezamenlijk bekend als ‘one-touch-toetsen’, helpen navigeren rond toepassingen van de E51’s. De vier toetsen hebben elk drie modi: korte druk, lang indrukken en dubbele kort op. Gelukkig zijn de functies zijn gerelateerd. Bijvoorbeeld, een korte tik op de e-mail sleutel opent de standaard e-mail inbox, terwijl een lang op dezelfde toets brengt je meteen in het schrijven van een nieuwe e-mail. En met een dubbele tik van de standaard e-mail wordt geopend en dan keert u terug naar de eerdere aanvraag – effectief zodat u een snelle controle van uw inkomende e-mail te doen.

Vergelijkbare functies bestaan ​​voor de Contacten-toets (open contacten, maak een nieuw contact, terug te keren naar de eerdere aanvraag), en de Agendatoets (opent de kalender, een nieuwe vergadering, terug te keren naar de eerdere aanvraag). De vierde one-touch toets is gemarkeerd met het pictogram van het huis, hier, een korte druk brengt u naar het menu toepassingen, een tweede korte druk brengt de belangrijkste ‘actieve standby’ scherm en een lange druk levert een lijst van actieve applicaties tussen waar je kunt schakelen.

Bij gebrek aan een touchscreen, de E51 vertrouwt volledig op de knop gebaseerde navigatie en Nokia duidelijk denkt dat ondernemers positief zal reageren op de one-touch-toetsen. In onze ervaring zeker dat ze snel en gemakkelijk toegang tot enkele van de belangrijkste functies van deze smartphone te geven.

Er zijn ook aan de zijkant gemonteerde knoppen, met de rechterrand huisvesting volumeknoppen en tussen hen, een knop die de microfoon dempt tijdens gesprekken. Aan de linkerzijde is een knop die kan worden gebruikt voor spraakopdrachten en een spraakopname te starten.

Het scherm is een 2in. unit met een resolutie van 240 bij 320 pixels. Ondanks zijn kleine formaat, we vonden het opmerkelijk eenvoudig te lezen – zelfs wanneer vol met informatie.

Kenmerken; De E51 is zeer goed voor zover communicatiemogelijkheden betreft gekenmerkt. Het is een quad-band GSM toestel met 3G en HSDPA voor high-speed data (tot 3.6Mbps), en heeft infrarood, Bluetooth (2.0 + EDR) en Wi-Fi (802.11b / g) ingebouwd. De spleet in de armor is dat videobellen mogelijkheid is echter beperkt: je kunt video-oproepen te maken, maar er is geen front-facing camera, zodat je beperkt bent tot het tonen bellers wat je kan zien door de naar achteren gerichte één.

De 2-megapixel camera aan de achterzijde schiet stills bij 640 bij 480 en 1600 x 1200 pixels, en zal video te schieten. Het is een mid-range toestel, maar perfect geschikt voor de gemiddelde zakelijke gebruiker.

SIP-gebaseerde Voice over IP via Wi-Fi wordt ondersteund, zodat de E51 zou moeten werken met een bereik van derden VoIP klanten en zijn geschikt voor integratie met kantoor-based IP PBX-systemen.

Wi-Fi kan ook worden gebruikt voor mobiele e-mail en surfen op het web, en het testen van de laatste vonden we de browser erg goed te zijn. kleine scherm van de E51 is niet ideaal, maar je kunt het scherm duwen in brede mode en zoom de tekst, die de leesbaarheid helpt. Als je snel door een pagina een miniatuur wordt weergegeven, met een rode doos die het weergavegebied. U kunt dit gebruiken om naar huis in op een oppervlakte van een lange pagina voor het bekijken. Als alternatief ‘pagina overzicht’ modus kunt u een pagina scannen en focussen op het gewenste gebied.

De E51 wordt geleverd met 130 MB ingebouwd geheugen en dit kan worden uitgebreid met microSD-kaarten. Het slot ligt aan de linkerkant en wordt beschermd door het batterijklepje.

De E51 op basis van het Symbian Series 60 editie 3.1 besturingssysteem. Naast de toepassingen reeds opgemerkt, is er een groot aantal extra software. Lezers voor PDF, Microsoft Word, Excel en PowerPoint-bestanden zijn voorzien, samen met een Zip manager voor het afhandelen van gecomprimeerde e-mailbijlagen. De E51 is compatibel met een brede waaier van mobiele e-mail opties.

Net als andere E-serie toestellen, de E51 is uitgerust met Nokia Team Suite, een hulpprogramma dat helpt bij groepsactiviteiten zoals conference calls, e-mails en SMS-berichten te vergemakkelijken.

Een andere toepassing is wat Nokia noemt Active Opmerkingen: deze bevatten niet alleen tekst, maar ook foto’s, geluiden, URL’s en andere rich-media-informatie.

Nokia Maps is opgenomen, en u kunt dit gebruiken om de lucht om location-based informatie, waaronder routeplanning te krijgen. De Nokia E51 ontbreekt een ingebouwde GPS-ontvanger, hoewel, zo ten volle te profiteren van Nokia Maps te nemen die je nodig hebt om te linken naar een via Bluetooth.

Audio functionaliteit komt in de vorm van een muziekspeler en een FM-radio. De stereo headset aangesloten op de E51 via een 2,5 mm jack en moet worden aangesloten als u de FM-radio te gebruiken, omdat het de antenne bevat. Andere gebundelde toepassingen zijn onder meer een eenheid convertor, een rekenmachine, een wekker en een video-speler (RealPlayer).

Prestaties en levensduur van de batterij; De Nokia E51 is een zeer comfortabele handset te gebruiken. De knoppen zijn mooi ontworpen en de one-touch-toetsen bieden een gemakkelijke toegang tot enkele van de belangrijkste functies van het apparaat.

Levensduur van de batterij is uiteraard belangrijk voor mobiele professionals. We testten de Nokia E51 door het volledig opladen van de batterij en vervolgens het instellen van muziek non-stop spelen voor zo lang mogelijk. Het beheerde 13,5 uur muziek, dat is een van de beste resultaten die we hebben opgenomen. Bij zware Wi-Fi-gebruik – voor Voice over IP, bijvoorbeeld – u kunt verwachten veel minder lang leven, en zal waarschijnlijk nodig om de telefoon op te laden op een dagelijkse basis.

Conclusie; Als de Nokia E51 heeft een front-facing camera voor twee-weg video calling, zouden we moeilijk worden ingedrukt om iets aan te merken met het. We zijn niet al te bezorgd over het ontbreken van een GPS-ontvanger – Nokia Maps is handig, maar iedereen die serieus navigatievermogen zou worden geadviseerd om een ​​apparaat te krijgen met een groter scherm. naaste concurrent van de E51 in de E-serie, de E65, heeft indruk op ons als we eerder dit jaar het beoordeeld. Echter, de E51 is een nog betere propositie, die veel meer pocket-friendly en verpakt met een indrukwekkende reeks van functies.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop