PayPal lanceert credit card reader in Australië, Hong Kong

updaten PayPal heeft een mobiele credit card reader in de Australië en Hong Kong markten gelanceerd en zal de dienst uit te breiden naar andere delen van de regio in de toekomst, zegt bedrijf executive, die gelooft dat de dienst zal helpen om kleine bedrijven in de regio.

Rupert Keeley, senior vice-president van de Asia-Pacific bij PayPal, zei in een telefonisch interview met de website Azië op vrijdag, dat de dienst genaamd PayPal Hier is momenteel beschikbaar voor handelaren in Australië en Hong Kong. Het bedrijf zal de dienst naar andere delen van de regio uit te breiden, zei hij, maar niet uitweiden over wanneer of waar.

De PayPal Hier service kunnen kleine bedrijven om meerdere vormen van betalingen, met inbegrip van creditcards en PayPal overboekingen accepteren, met behulp van een mobiele app en een volledig gecodeerd, thumb-sized kaartlezer, merkte hij op. Het bedrijf verklaring merkte op dat de kaartlezer en Apple iOS-app waren die momenteel beschikbaar zijn, maar de Android-app zou worden uitgebracht in de toekomst.

Keeley geloofde dat de dienst zullen profiteren van de meer dan 150 miljoen kleine en middelgrote bedrijven (MKB) in de regio Azië-Pacific. Hij legde uit dat deze bedrijven willen credit card betalingen online te accepteren, maar waren niet in staat om zo de banken waren niet bereid om betalingen terminals distribueren naar hen als het niet economisch haalbaar is.

Handelaren kunnen online solliciteren naar een dongle te ontvangen met behulp van hun PayPal-rekeningen. Zodra ze de lezer hebben ontvangen, zullen ze nodig hebben om een ​​koopman app te downloaden en te valideren hun rekeningen, zei hij. De validatie zal slechts ongeveer 24 uur voordat de handelaar het verwerken van transacties kunnen beginnen, voegde hij eraan toe.

Gebruiker, handelaar adoptie uitdagingen voor PayPal, maar de online betalingen bedrijf de laatste inval in mobiele betalingen is niet zonder een paar uitdagingen, volgens Jayesh Easwaramony, vice-president van de ICT-praktijk voor Azië-Pacific bij Frost & Sullivan. Hij wees erop dat de grootste uitdaging zal worden de marketing van de service en zorgt voor een goede gebruikerservaring voor handelaren.

Retailers zullen moeten worden overtuigd van de business case van het toevoegen van een andere methode betalingen aan bestaande, legde hij, eraan toevoegend dat “cash is nog steeds koning” voor kleinere transacties in sommige markten.

Keeley erkende dat geld is inderdaad koning voor sommige markten, maar hij gelooft elektronische betalingen, in het bijzonder via credit cards, nemen toe en de PayPal Hier dienst zal zowel de gebruikers en handelaren profiteren.

Easwaramony merkte ook op dat PayPal zal moeten werken aan het vergroten van het aantal gebruikers in de regio. “Vanuit de gebruiker kant, het aantal PayPal-rekeningen in Azië-Pacific is nog steeds een klein percentage van de adresseerbare markt,” zei hij.

De PayPal executive zei dat er ongeveer 8 miljoen actieve PayPal-gebruikers in Azië-Pacific van eind 2011. Daarentegen heeft het bedrijf meer dan 100 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld aan het eind van juni 2011.

Dat gezegd hebbende, Keeley denkt dat de omvang van PayPal’s user base in de regio zal niet een uitdaging om de goedkeuring van zijn dienst. Dit komt omdat gebruikers hoeven geen PayPal-rekeningen te PayPal Hier gebruiken, zei hij.

Easwaramony kwalificeerde zijn bezorgdheid over PayPal dienst door te zeggen dat hij gelooft dat de mobiele credit card reader diensten, in het algemeen, hebben het potentieel om te slagen, maar vreest de consument moet worden aangepakt.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Zodra de consument angst kloof wordt overgestoken, Easwaramony gewezen op factoren zoals de verdere invoering van smartphones, de integratie van de kortingsbonnen, en de verbeterde gebruikerservaring dat de vaststelling van een dergelijk systeem betalingen zullen rijden.

Singapore concurrent onaangedaan; Een Singapore gevestigde startup, die een soortgelijke dienst aan PayPal biedt hier, was niet bezorgd over de toegang van de Amerikaanse concurrent in de markt van de regio mobiele credit card betalingen. Dit komt omdat zowel aanbieders richten op verschillende marktsegmenten, zegt Etienne Van den Bogaert, COO bij SCCP Payment Services.

Hij zei dat terwijl PayPal en US-based plein richten op kleinere handelaren met hun diensten, SCCP’s Swiff product is gericht op de bijeenkomst “de behoeften van de hele ecosysteem van de industrie spelers in deze ruimte”.

De COO toegevoegd: “Swiff werkt samen met acquiring banken en acquirers als enabler betalingen, we faciliteren banken of financiële instellingen met hun mobiele strategie rechtstreeks, aldus de handelaar en banken end-to-end beveiliging en directe toegang tot klanten.”.

WCC’s Swiff is een mobiele point-of-sales (POS) platform waarmee handelaren om credit card betalingen te verwerken met behulp van de dongle. De dienst wordt ondersteund op iOS-apparaten, bepaalde Google Android-enabled mobiele telefoons en tablets, evenals geselecteerde BlackBerry-smartphones, zijn website vermeld.

Daarnaast zijn POS-service is een open platform waarmee externe ontwikkelaars en kleinschalige mobiele ontwikkelaars toegang tot hun producten aan te passen, de executive zei.

Van den Bogaert heeft het aantal bedrijven al gebruik Swiff niet gedeeld, maar hij merkte het bedrijf heeft “positieve respons” gezien sinds Swiff in 2011 werd gelanceerd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’