Philippine Govt, IBM ruzie in vloed nasleep

MANILLA – Ambtenaren haasten om noodleningen te beveiligen in de nasleep van Typhoon Kestana hebben bevonden zich in een kruisvuur, als IBM en lokale pensioen agentschap GSIS opnieuw verhandeld beschuldigingen over de verdeling van het computersysteem van de laatstgenoemde.

De betrekkingen tussen de twee organisatie waren al gespannen, na de Dienst Insurance System (GSIS) in juni een aanklacht ingediend tegen IBM ontleend aan de Amerikaanse tech bedrijf databasesoftware DB2 crashte en niet te leveren op zijn contractuele overeenkomst.

De Filippijnse regering wijst nu met DB2 als de oorzaak van een storing in het netwerk van Wireless Automated Processing System (G-W @ PS) kiosken, die heeft geleid tot lange wachtrijen voor de lening toepassingen, met name op het hoofdkantoor van de GSIS ‘in Pasay City.

Televisienieuws footages op vrijdag toonde de overheid werknemers klagen dat de G-W @ PS machines waren niet in staat om hun lening aanvragen te verwerken. Een vrouwelijke werknemer werd gezien huilen in frustratie, terwijl een andere gestraald de GSIS voor het maken van excuses voor hun inefficiëntie.

lokale kantoor van IBM vorige week een verklaring ontkennen zijn database software is de oorzaak van de vertraging in de verwerking en goedkeuring van ramp leningen voor GSIS leden. De dochter zei dat het een team gestuurd om een ​​’on-site onderzoek “uit te voeren nadat het van het probleem werd gemeld door Questronix, de lokale partner en het project aannemer voor de GSIS.

We snel vastgesteld dat het een onbedoelde menselijke fout [niet gerelateerd aan software] dat het probleem veroorzaakt, “aldus IBM.

Dit werd betwist door de GSIS, die zei dat de Amerikaanse tech leverancier “onverschilligheid” en “trage reactie” veroorzaakte de online lening kiosken om offline voor meer dan twee uur te blijven op 1 oktober, de dag dat de GW @ PS kiosken waren gepland om online te gaan . Het systeem crash was de reden waarom kredietaanvragen had opgestapeld, zei dat de regering pensioen agentschap.

Het had IBM via de telefoon om hulp riep, “in de hoop dat IBM kon daar en dan, zorgen voor de GSIS de nodige maatregelen nodig zijn om DB2 repareren”. Echter, de GSIS zei, was de tech leverancier niet in staat om het probleem op te lossen onmiddellijk en bood aan een on-site bezoek.

Tijdens het wachten voor IBM aan te komen, de GSIS zei dat zijn IT-medewerkers gewerkt aan de problemen zelf. “Rond 10 in de ochtend, de GSIS erin geslaagd in het vinden van het probleem en het aanbrengen van de nodige corrigerende maatregelen om de IBM DB2. De G-W @ PS kiosken waren weer online om ongeveer 10:30 a.m.,” Zei de overheidsinstelling.

Toen vertegenwoordigers van IBM en Questronix aangekomen bij 11:00, was het probleem al vast en de kiosken waren al aan het werk, zei de GSIS.

Vroeg om een ​​conclusie van dupliek, IBM Filippijnen zei dat het blijft gericht op “het verstrekken van een dienst om de continuïteit met het bedrijfsleven en waar nodig klanten te waarborgen, recovery-oplossingen voor de bedrijfsvoering getroffen door de overstromingen.

Onze aandacht wordt vierkant gericht op het helpen van de natie in deze moeilijke tijd, “zei hij.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Melvin G. Calimag is een freelance IT-schrijver gevestigd in de Filippijnen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’