Dell is het kopen van een hoop ellende?

Dell’s geplande aankoop van enterprise storage bedrijf Compellent wordt geconfronteerd met potentiële rechtszaken omdat de deal voor 20% minder dan de voorraad werd de handel voor werd gesneden. Wie is opgelicht: aandeelhouders of Dell?

Wie is Compellent,? Opgericht in 2002, is de Minnesota bedrijf dat zich toelegt op enterprise storage met low-end systemen te beginnen in de $ 100k bereik. Ze moet ongeveer $ 160.000.000 doen in omzet dit jaar en zijn bescheiden winstgevend.

Hun producten bieden flexibele gevirtualiseerde blokopslag – ze noemen het vocht opslag – die automatisch plaatst gegevens over de SSD, FC, SAS of SATA-schijven voor de beste combinatie van prestaties en prijs. Het is vrij koel in vergelijking met volume-georiënteerde RAID-systemen.

Verkoopprijs hieronder beurskoers;? De gebruikelijke bedrijf verkoopprijs is de 52 week hoog + 20%. Maar Dell aankoopprijs van $ 27,50 / aandeel meer dan 30% lager dan die formule. Dus de piepen van geplakt aandeelhouders.

In feite is de aangekondigde prijs was ver onder de koers van het aandeel Compellent is de dag van de aankondiging – waardoor de voorraad te tuimelen $ 5 per aandeel. Ususual.

Er zal pakken zijn; Verschillende advocatenkantoren zijn al op zoek naar het indienen pakken om de deal te kantelen of op zijn minst meer geld voor de aandeelhouders van Dell. Ze zullen nog wat botten hun weg gooide uiteindelijk.

De Storage Bits nemen; Na Dell verloren aan HP op het 3Par deal de speculanten verplaatst naar volgende meest waarschijnlijke doelwit van Dell: Compellent. De voorraad was overboekte rond in de $ 11-14 range voor enkele maanden, maar na HP 3Par won het begon te klimmen.

Na NAS vendor Isilon verkocht voor meer dan $ 2000000000, speculanten bijna verdubbeld Compellent’s aandelenkoers, ervan uitgaande dat een wanhopige Dell bijna alles zou betalen om een ​​deal te winnen. Maar ze dacht verkeerd.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

De Compellent raad verstandig keek naar de pre-speculatie aandelenkoers, gevraagd voor een bescheiden premie, en sloeg een deal. Zouden ze meer hebben gekregen? Natuurlijk, maar nergens in de buurt van de $ 36-38 de hedge funds gedroomd.

brutomarges Compellent’s en groei lager zijn dan Isilon’s. Met de prijs / winstverhouding op een neus tot aan de randen 250, wordt het bedrijf redelijk gewaardeerd.

Dell zou kunnen gaan tot $ 30 aan de pakken te krijgen om weg te gaan. Maar het gepland door de Wall Street Banksta de overval niet wordt gerechtvaardigd door pre-speculatie waarden. Dell en Compellent te werk moeten gaan als ze hebben gepland.

Reacties welkom, natuurlijk. Wall Street werft de deugden van de vrije markt, totdat ze een bok te verliezen. Dan beginnen ze aanklagen mensen of erger.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel