Google werkt aan AI chatbots aan de macht next-gen zoeken

Niet te worden overtroffen door Facebook’s AI-geassisteerde M voor Messenger, Google is koken tot een nieuwe mobiele messaging-app voor het aansluiten van mensen en-vraag beantwoorden chatbots.

De nieuwe dienst zou toestaan ​​dat mensen te typen in een vraag en Google zou de best passende chatbot om het antwoord te vinden, de Wall Street Journal verslagen, die een alternatief voor Google’s traditionele zoekmachine als het gaat om het verzamelen van informatie.

Het rapport merkt op dat Google’s doel is om zoiets als de chatbot markt gerund door Telegram ontwikkelen, een messaging-app onder leiding Vkontake mede-oprichter Pavel Durov. Het bedrijf, dat zich factureert als een veilige messaging-dienst, heeft opengesteld haar messaging platform voor externe ontwikkelaars om bots die gebruikers maximaal kunnen tikken voor enkele taken, zoals het maken van vrienden, GitHub updates, trivia en het vinden van foto’s op te bouwen.

In plaats van het typen van een zoekopdracht in de zoekmachine van Google, zullen de gebruikers vragen als tekstberichten, waaraan chatbots zullen reageren sturen. Google zal waarschijnlijk toestaan ​​dat externe ontwikkelaars om chatbots te lopen op de dienst te bouwen, volgens een bron bekend met het project.

Volgens WSJ, werd Telegram’s bot platform gebouwd door chatbot ontwikkelaar 200 Labs, dat klopte terug van een overnamebod van Google in oktober.

Google’s nieuwe messaging-app wordt geleid door Nick Fox, vice-president van de “Google communicatie”, de eenheid die producten zoals Hangouts houdt toezicht, Google’s WebRTC (real-time communicatie) werken en het bedrijf de mobiele dienst voor het Nexus-apparaten, Project Fi.

Bronnen vertelde de krant dat Fox en zijn team hebben gewerkt aan het nieuwe product voor minstens een jaar.

Het rapport merkt ook op dat Google’s nieuwe messaging-dienst is een defensieve verhuizing naar de grasmat op ontdekking, die onder dreiging van chatbots en immens populaire messaging-apps, zoals Facebook in handen van WhatsApp, Facebook Messenger, en de Chinese messaging app, WeChat beschermen. Ondanks Hangouts scheepvaart met Android-telefoons, heeft Google niet in geslaagd om dezelfde buzz rond de dienst als rivaliserende apps te maken, en het is bekritiseerd vanwege het ontbreken van functies.

Vermoedelijk is deze nieuwe app zal trachten de functie kloof met rivaal messaging apps sluiten, alsmede beter te concurreren met Facebook M, een AI-gebaseerde personal assistant binnen Messenger dat Facebook is het testen achter gesloten deuren. Facebook wil de dienst te gebruiken voor taken zoals het kopen van goederen, reserveren van restaurants en vluchten.

De WSJ merkt op dat het niet duidelijk wanneer Google’s dienst zal worden gelanceerd of wat het zal worden genoemd. De grote vraag voor Google is of het meer succes dan verleden pogingen zal zijn.

Meer informatie over Google

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Snelle toegang: Google tests met telefoons in te loggen op de rekeningen op andere apparaten, Ford in gesprek om een ​​Google-auto te bouwen voor ride-sharing, Google om zijn eerste campus buiten de VS in India te openen; Google lijkt te bouwen nieuw datacenter in Tennessee

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?