GSMA sjacheraars groei van het BBP van de geharmoniseerde spectrum adoptie

Mobiele operators beroepsorganisatie GSMA onthult Asia-Pacific kan staan ​​voor het genereren van US $ 1 biljoen aan het BBP (Bruto Binnenlands Product) groei in 2020 moet de regio erin slagen om de 700MHz spectrum band met succes vast te stellen voor mobiele diensten.

In een nieuwe studie vrijgegeven maandag, omdat de Asia-Pacific Telecommunity (APT) uitvoering gegeven aan de harmonisatie plannen in september 2010, hadden landen als Australië, India, Japan, Nieuw-Zeeland en Thailand ofwel hun inzet om de bandbreedte voor mobiele diensten of wijden aangekondigd verklaarde hun vertrouwen in het plan.

De studie, uitgevoerd in samenwerking met de Boston Consulting Group (BCG), merkte ook op als onderdeel van de economische groei van ongeveer 2,7 miljoen banen kunnen worden gecreëerd en de overheidsinkomsten zou kunnen verhogen door US $ 171.000.000.000.

“De beschikbaarheid van de 700MHz-band, als gevolg van de omschakeling van analoge naar digitale tv-diensten, presenteert een unieke kans voor spectrumharmonisatie in Azië-Pacific,” aldus Vaishali Rastogi, partner bij BCG.

Chris Perera, senior director van het spectrumbeleid en regulatory affairs bij GSMA, drong er bij de landen in de regio om zo snel mogelijk aan boord van de bandwagon komen, zoals vertragingen aanzienlijk kunnen belemmeren de verwachte voordelen.

Om dit enorme potentieel te realiseren, is het noodzakelijk de regio werken samen om de geharmoniseerde 700MHz-band plannen snel te implementeren voor mobiele diensten, “verklaarde Perera.” Snelle goedkeuring en de uitlijning zou enorme kostenbesparingen te genereren in zowel de netwerk-technologie en apparatuur, en uiteindelijk mobiel te maken diensten meer toegankelijk en betaalbaar voor de consument.

Omgekeerd, een vertraging van een jaar vanaf 2014 – en dat is het referentiejaar voor de start van de harmonisatie plannen – kan leiden tot een verlies van meer dan US $ 40 miljard in de stapsgewijze groei van het BBP in de hele regio, de studie geprojecteerd.

Een vertraging van twee jaar tot en met 2016 zou kunnen leiden tot een verlies van US $ 138.000.000.000 in de groei van het BBP, terwijl de 500.000 tot 900.000 minder banen worden gecreëerd, afhankelijk van hoe lang de vertraging zijn, voegde het toe.

Landen die niet deelnemen aan de harmonisatie plan zal ook gevolgen hebben voor de buurlanden tot 100 kilometer aan beide zijden van hun grenzen, aangezien deze grenzen deelnemende vermogen van landen om het spectrum aan zijn maximale omvang te benutten, GSMA vermeld.

De toegenomen kosten van mobiele apparaten, die zal moeten worden aangepast om te werken in verschillende frequentiebanden, zal ook moeten worden meegewogen in de handel lichaam gezegd.

Tot dusver landen als China en Maleisië moeten nog hun steun voor de harmonisatie plannen geven, Perera genoteerd. Singapore had interesse getoond maar is bezorgd over de buurlanden moest nog hun steun te geven, zei ze.

700MHz band biedt een grotere dekking; De senior director vertelde ook de website Asia de onderste spectrum band maakt het mogelijk landen breder mobiele dekking, wat zou zetten; het voordeel van de plattelandsbevolking. De 700MHz minder dan de helft van het vermogen in een basisstation aan de dezelfde afstand als de 2,1 GHz band, beter bekend als 3G zenden vereist, legde ze uit.

Niet alleen verder te zenden, het biedt ook een betere indoor dekking, Perera toegevoegd.

Op dit moment, Japan en Papoea-Nieuw-Guinea zijn waarschijnlijk de eerste landen om het spectrum veiling start, verklaarde zij. De voormalige was het geweest, eerst in Azië volledig digitaliseren van zijn tv-omroep, als het de migratie vorig jaar in juli.

Australië en Nieuw-Zeeland wordt verwacht dat ze de volgende groep van landen om het openstellen van de spectrum band voor mobiele operators zijn, voegde ze eraan toe.

Veiligheid, Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te herzien; veiligheid, Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik, Legal, Singapore passeert minachting van de rechtbank het recht te midden van veel controverse, Legal, Singapore PM waarschuwt VS over TPP bekrachtiging

Singapore naar VPN rol in de inbreuk op het auteursrecht te beoordelen

Huawei om een ​​veilige, slimme stad rente met Singapore lab tik

Singapore passeert contempt of court wet te midden van veel controverse

Singapore PM waarschuwt VS over TPP bekrachtiging