Intel naar PC en mobiele processor units samen te voegen in de winst push

Intel is van plan om zijn pc en mobiele processor groepen samen te voegen om meer grip te krijgen in de mobiele chip markt.

Big Blue’s reorganisatie door CEO Brian Krzanich gevestigd in een e-mail gestuurd naar medewerkers, zal begin volgend jaar van start gaan. In de e-mail, gezien door de Wall Street Journal, Krzanich zegt

De markt blijft snel evolueren, en we moeten nog sneller veranderen om voorop te blijven.

Kirk Skaugen, een senior vice president, die nu toezicht houdt op wat Intel noemt de PC-client-groep, zal de lading en uiteindelijk de nieuwe groep, genaamd de-client Computing Group leiden. Onder de nieuwe structuur, zal de cliënt-computerinrichting groep de verkoop van chips voor PC’s en servers, alsmede processors en chips modem gebruikt in mobiele toestellen zoals smartphones en tabletten omvatten.

De onderneming moet de wereldwijde concurrentie in het hedendaagse bedrijfsleven te blijven gaan – maar hoe visumbeperkingen effect groei?

Mobile Group Intel’s werd opgericht in 2011, en gecombineerd vier divisies – mobiele communicatie, netbooks en tablets, mobiele draadloze technologie en mobiliteit. chief executive van de groep, Hermann Eul, zal de overgang tot het einde van het eerste kwartaal van 2015 te ondersteunen, voordat zijn volgende post wordt aangekondigd.

reorganisatie van het bedrijf komt op een moment dat Intel onder druk staat om haar positie in de mobiele wereld te verbeteren. Terwijl concurrenten zoals Qualcomm de vruchten plukken van hun chips worden gebruikt in smartphones en tablets, heeft Intel worstelde te breken in de markt.

Hoewel bekend als een sterke speler in de PC en server-industrie, zijn Intel-chips alleen te vinden in een handvol producten – zoals de Samsung Galaxy Alpha smartphone.

AT & T stopt fiber belegging tot netneutraliteit argument beslecht; Verizon, Amazon, Apple uitdelen voorsprong op Black Friday tech freebies; Google lokt startups naar wolk na met $ 100.000 krediet; FCC duwt rug tegen Obama over netneutraliteit; Enterprise netwerkbeveiliging neemt achterbank om de snelheid : McAfee; Samsung slaat terug tegen Nvidia met chip patent rechtszaak

Intel-woordvoerder Chuck Mulloy bevestigde de veranderingen, zegt in een interview

We zien een vermenging van de lijnen tussen de verschillende apparaten. Het idee is om onze inspanningen te versnellen voor tabletten en stellen hogere efficiëntie.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

In het bedrijf, in de derde kwartaal de financiële resultaten, Intel gerapporteerde winst van 66 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 14600000000. mobiele divisie van het bedrijf deed slecht, het opnemen van een omzet van $ 1.000.000 tijdens het kwartaal – een scherpe daling van $ 353.000.000 in 2013.

Lees verder: In de onderneming

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt