Intelligence bazen vragen grootste Britse bedrijven om ‘security health check’ take

Ongereguleerde toegang tot het netwerk, het ontbreken van data management en ontevreden werknemers zijn een aantal risico’s top bedrijven worden geconfronteerd op het gebied van de bescherming van gegevens, zelfs als werknemers gebruiken hun mobiele apparaten voor het werk.

De hoofden van de grootste beursgenoteerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk zijn uitgenodigd om een ​​regering health check te nemen op hun ‘cyber-bestuur’ van intelligentie leiders van het land.

Het initiatief komt na eerdere pogingen om de bewustwording van online bedreigingen ontmoeting met beperkte oppakkern: volgens de Financial Times, minder dan een op de 10 grote bedrijven gehandeld overheid webbeveiliging advies publiceerde eerder dit jaar.

De directeur-generaal van MI5 Andrew Parker, de directeur van de GCHQ Sir Iain Lobban, en minister van wetenschap David Willetts hebben allemaal ondertekenden een brief gestuurd naar de chairpeople van alle FTSE 350 bedrijven vragen hun bedrijven om deel te nemen aan een tweetraps beoordeling van de veiligheid, de FT verslagen. (GCHQ bevestigd dat de regisseur zijn naam had gezet op de brief.)

Als onderdeel van een plan om het bewustzijn van cybercrime te stimuleren, worden zowel het bedrijf als voorzitter en het hoofd van het auditcomité van de onderneming wordt gevraagd om een ​​vragenlijst op de website governance-vraagstukken met inbegrip van de bescherming van IP en klantgegevens te voltooien, aldus de FT.

Nadat de vragenlijst geretourneerd, zal audit organisatie van de onderneming worden uitgenodigd om eventuele kwetsbaarheden die zijn blootgelegd bespreken.

Bedrijven zullen ook in staat om geaggregeerde, geanonimiseerde gegevens bekijk op alle andere bedrijven die hebben deelgenomen, om te zien hoe goed ze vergaan tegen hun leeftijdsgenoten. Die gegevens moeten voor het einde van het jaar worden gepubliceerd, het papier toegevoegd.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer