Iran deblokkeert Gmail, is van plan de lokale alternatieven

Iran heeft zijn online blokken op Gmail opgeheven, maar een officiële zegt dat extra censuur wordt bereid tegen YouTube. Dit komt als het land geopenbaard werd de invoering van de binnenlandse versies van Google’s zoekmachine en e-mail service binnenkort.

Volgens AFP op maandag internetgebruikers in Iran bevonden zich vrij kunnen toegang krijgen tot hun Gmail-accounts voor het eerst sinds de blokken waren ineens op zijn plaats op 24 september.

De beveiligde HTTPS-protocol versie van Google search is ook toegankelijk gemaakt na wordt geblokkeerd op hetzelfde moment, terwijl de niet-beveiligde HTTP-versie gedeblokkeerd gebleven.

Vorige week, Iran had geblokkeerd Gmail, maar niet de zoekmachine van Google, in reactie op een gerechtelijk bevel in verband met de verdeling van de omstreden anti-Islam film; “Innocence of Muslims” op YouTube, ook eigendom van Google.

Een n Iraanse ambtenaar, had, verklaarde vervolgens, dat “als gevolg van de herhaalde eisen van het volk, Google en Gmail worden landelijk gefilterd Zij zullen gefilterd blijven tot nader order..

Maar op maandag, reeds Mehr persbureau Mohammad Reza Miri, een lid van de Iraanse telecommunicatie ministerie commissie belast met het Internet filtering in Iran, het uitleggen van de de Gmail-blok had een ‘onvrijwillige’ gevolg van het proberen om censuur van YouTube te versterken geweest.

We zijn helemaal niet wilt dat YouTube toegankelijk zijn. Dat is de reden waarom de telecommunicatie-dienst is op zoek naar een oplossing voor het probleem op te lossen om YouTube te blokkeren onder het HTTPS-protocol, terwijl toegankelijk verlaten van Gmail. Dat zal binnenkort gebeuren,. Veranderen aanpak van censuur; YouTube daadwerkelijk is gecensureerd in Iran sinds medio 2009, volgens de gegevens van Google monitoring van het verkeer connectiviteit.

De Iraanse regering vorige week kondigde ook plannen aan, verplaats de burgers om de lokale Internet-systeem, waarvan gezegd zal volledig worden uitgevoerd in maart 2013, het land ook aangeprezen op zondag al snel haar eigen binnenlandse alternatieven zou introduceren – de Fakhr zoekmachine en Fajr e-maildiensten, volgens Associated Press (AP).

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer