Island naar internationaal: De Panasonic bedrijfscultuur en mogelijke valkuilen

Panasonic

OSAKA, JAPAN: Toen ik voor het eerst voet op de Japanse kust, heb ik niet beseffen hoe ver Panasonic de Japanse markt, of wat het bedrijf was koken tot voorbij consumentenelektronica was doorgedrongen.

De Tokyo gevestigde bedrijf raakt af en toe in het nieuws in de VS en over het algemeen is het niet prettig redenen geweest. In de afgelopen jaren heeft de Japanse firma agressieve herstructurering die heeft geleid tot het verlies van duizenden banen ondergaan.

In een poging om een ​​positie in de technologie gebied terug te winnen, heeft Panasonic gegaan bij overname sprees, bevorderde interne financieringsprogramma’s voor innovatieve ideeën, en begon het verschuiven in de dienstenmarkt.

Zoals big data, het internet van de dingen, en social media spreidden hun vleugels, ze brengen nieuwe uitdagingen voor informatiebeveiliging en privacy van de gebruiker.

Ondanks de turbulente financiële situatie van Panasonic in de afgelopen jaren heeft het bedrijf blijft sterk in zijn geboorteland en heeft plannen voor de toekomst aan de mondiale gaan op een grotere schaal. Echter, de overgang van een elektronica focus naar dienstverlening is nooit een gemakkelijke – en Panasonic heeft behoefte aan meer worden aangevochten op kwesties met betrekking tot privacy voordat het bedrijf daadwerkelijk in staat zal zijn om te starten op een sterke wereldwijde campagne.

Terwijl wordt getoond rond de Panasonic Center in Osaka, was ik in staat om een ​​aantal van de technologie te zien in ontwikkeling voor de zakelijke markt, variërend van camera’s om de volgende generatie displays en Internet of Things (IoT) en ‘connected home technologie.

Een bewakingscamera, in het bijzonder, werd toegelicht met enige fanfare. De circulaire systeem van toezicht, eenmaal op een plafond of door een zijwand geplaatst, opgenomen beelden in het kristalheldere definitie en omvatte een multi-richting microfoon. Het systeem kan op afstand worden bediend, waardoor een waarnemer aan een bepaalde persoon van belang te wijzen, kiest ze door ingebouwde gezichtsherkenning technologie en slijpen op hun gesprek.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Terwijl meestal gedempt door het gezoem van meerdere luidsprekers in een kamer, dit toezicht technologie toegestaan ​​controllers te luisteren naar spraak zonder al te veel problemen.

Dit zou kunnen ondernemers geven duidelijk mugshots van winkeldieven en een kant-en-klare database met klantgegevens – zoals leeftijd bereik – die kan worden geanalyseerd om te verbeteren en te verfijnen zakelijke praktijken en verhoging van de winstmarges. Echter, met deze ontwikkeling van de duidelijkheid en de uitbreiding van bewakingsapparatuur kwam een ​​aantal vragen met betrekking tot privacy.

Top gadgets en accessoires voor hardware en gegevensbeveiliging; Top gratis essentiële zakelijke apps voor Android smartphones, tablets; In kielzog van Ashley Madison’s, hier is een man het verhaal van seks, verdriet en afpersing; Het beste gadgets voor een slimme, aangesloten huis, De prijs van je identiteit in the Dark web? Niet meer dan een dollar

Begrijp me niet verkeerd, in het Verenigd Koninkrijk in ieder geval je bent op de camera op straten en in winkels als een vanzelfsprekendheid. We zijn er aan gewend.

Het is de helderheid en diepte van de beelden die zijn opgenomen door de Panasonic-apparatuur die het spel verandert. Terwijl heel indrukwekkend op een technologisch niveau, het doet vragen hoeveel individuele privacy we kunnen verwachten in de toekomst als de instellingen worden uitgerust met dit soort technologie te verhogen.

Als er een teken op een winkeldeur, waaruit blijkt dat degenen die meededen zullen zijn op de camera, kunnen volwassenen de bewuste keuze te maken te doen van hun recht op privacy of niet – met andere woorden, als ze in de vestiging, zijn ze het verlenen van toestemming voor wordt opgenomen in een dergelijk detail.

Echter, kunnen de kinderen deze beslissing niet te maken en de ouders misschien niet al te blij met het idee van hun kinderen wordt gecontroleerd in een dergelijke diepte en detail zijn – en voor deze beelden om online te belanden zonder hun toestemming.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Dus wat gebeurt er als de beelden wordt geüpload naar de cloud en in het geval van minderjarigen? Toen hem werd gevraagd, de Panasonic vertegenwoordiger zei footage zouden worden geschrobd of gezichten wazig aan individuele privacy te beschermen – maar dit betekent niet helemaal knippen. Als de camera systemen zijn gericht op veiligheid, het heeft geen zin voor geüpload beeldmateriaal te worden vrijgesproken van persoonlijke, herkenbare beelden – vooral omdat deze beelden zou moeten worden getrokken in het geval van diefstal of vernieling eigendom.

Het proces is nog niet volledig verklaard worden – maar het leek mij dat vragen over de privacy van minderjarigen en van de consumenten in het algemeen moeten nog helemaal worden beschouwd.

Een ander concept in ontwikkeling die ik werd getoond op de Panasonic Center was het Wonder van Japan kaart. De one-dienst-fits-all-kaart is gericht op het maken van reizen in heel Japan makkelijker. Real-time vertaaldiensten verwijder de taalbarrière, kunnen aankopen worden gedaan via de kaart en speciale kiosken en boekingen kunnen worden geverifieerd zonder dat de point-and-mime actie al te vaak wanneer u een reis naar een land zonder een begrip van de lokale talen.

Waarom hebben veel boards vertrekken IT-beveiliging in de eerste plaats om de veiligheid technici, en waarom kan niet techies overtuigen hun boards om schaarse geld te besteden aan de bescherming van informatie van belanghebbenden? Wij bieden aanwijzingen over hoe de IT security governance gap te sluiten.

Echter, de conceptuele Wonder van Japan kaart is ook de de-facto sleutels van uw koninkrijk. Niet alleen houd uw naam, familie details – moet je reist met hen – financiële informatie, reisplannen, locaties, de aankoop geschiedenis, boekingen en routes, maar ook een mugshot – eigenlijk alles in één handige plaats die kon geven een aanvaller een kant-en-klare kit voor identiteitsdiefstal.

Ja, de technologie is conceptueel, en houdt belofte als een one-stop-shop-kaart voor activiteiten zoals event ticket organisatie en voor de vertaling doeleinden – vooral omdat slechts vijf tot tien procent van de Japanse burgers zijn naar schatting in staat zijn om Engels te spreken effectief . Echter, het idee van het hebben van zo veel gegevens over een persoon die in een enkel systeem was afschuwelijk.

Op de vraag hoe de kaart zou worden vastgezet, de Panasonic team zei dat een aantal procedures kan worden ingesteld in de plaats, zoals biometrie, codes of misschien gezichtsherkenning. Dus, zodra we hebben extra gevoelige gegevens op je toegevoegd aan deze toeristische tool, kan misschien misbruik in het geval van diefstal of verlies worden voorkomen. Echter, mijn geest reed met een aantal onbeantwoorde vragen: De gegevens zouden moeten worden opgeslagen in de cloud, dus wie zou de toegang tot deze gegevens? Welke leveranciers of financiële diensten? Zou Panasonic de controle van de informatie goudmijn? Hoe zou het worden beschermd?

Het is een algemeen aanvaarde idee dat datalekken zijn niet langer een geval van “als”, maar “wanneer.” Het opslaan van gegevens in de cloud is geen bescherming, zoals we hebben gezien in high-profile gevallen zoals de hack van iCloud-accounts behoren tot beroemdheden.

Een van de weinige verweren die we nog hebben tegen ongebreidelde diefstal van identiteit is het bijhouden van onze gevoelige gegevens – die all over the place is opgeslagen, twijfel er niet – althans met afzonderlijke entiteiten, databases en agentschappen. Het is niet een complete oplossing om identiteitsdiefstal te voorkomen, maar op zijn minst, het is veiliger voor individuen dan het hebben van massieve, enkelvoud databases opslaan riemen van gevoelige informatie over jou.

Wat gebeurt er als – of wanneer – een data-inbreuk plaatsvindt, en het Wonder van Japan databank wordt een doel in? De bezoeker van wie gegevens worden opgeslagen kan terug over de andere kant van de wereld te zijn en hebben geen idee dat zoveel geconcentreerde, persoonlijke gegevens wordt nu verhandeld in de ondergrondse, of hun bankrekening staat op het punt om te worden gespoeld. Omwille van het gemak kaart, is het risico voor privacy en persoonlijke veiligheid niet echt waard.

Dit is het ding. Mijn gevoel zegt me dat er niets kwaadaardig in deze afgedankte begrip privacy in beide gevallen, het is gewoon niet op de radar bij allen. Je denkt aan de Amerikaanse en Britse regering, zou inlichtingendiensten zoals de Amerikaanse National Security Agency (NSA) en de Britse GCHQ, en je vraagt ​​boos gedachten over de uitholling van onze privacy in deze landen.

Ter vergelijking, zou ik zeggen met Panasonic de reden is cultureel. Er is veel te zeggen over de Japanse cultuur, de zorg en de beleefdheid die lijkt ingebakken, de schone straten, de glimlach. Zoals bij elke cultuur, zijn er nadelen. Er lijkt een ‘ja, meneer’ houding ten opzichte van het bedrijfsleven en niet genoeg uitdagingen hun weg gelanceerd – in het geval van Panasonic, die zouden kunnen maken van het bedrijf te zien langs de technologie en denk aan de gebruiker.

Op zich is dit bijna een contradictie. Ik zag een aantal schitterende technologie en conceptuele ontwikkelingen, terwijl in Japan. Panasonic bedden die veranderen in rolstoelen zonder dat takels en ongemakkelijk verschuiving voor ouderen of verminderde en software die kan helpen bij fysiotherapie ontwikkeld. Er was ook indrukwekkend smart home technologie die huizen omvormt tot virtuele assistenten die je rond te volgen, het reageren op zowel spraak en gebaren in alles, van het doorgeven van de keuken recept aanbevelingen aan de veranderende verlichting sfeer en het tonen van waardevolle dag-tot-dag informatie en berichten op cue.

Je zou niet weten van deze apparaten, of het feit Panasonic draait zowel een slimme stad en verzorgingshuizen. Je bent waarschijnlijk niet, omdat het bedrijf richt zich vrijwel uitsluitend op de Japanse markt (er zijn plannen om verder uit te breiden in Europa en de VS buiten de elektronica, maar er is weinig in steen gebeiteld.) Binnen deze gebieden, is Panasonic begint te schijnen – maar ik denk dat er iets ontbreekt.

Het bedrijf is krachtig en doet zeer goed in de Japanse markt. Echter, uitbreidingen in gebieden buiten het gebied van de consumentenelektronica houdt risico. Als Panasonic is serieus over het kweken van haar aanwezigheid buiten de grenzen van het eiland, het is niet de kwaliteit van de technologie of onderzoek dat het zal tegenhouden – het zal een gebrek aan respect of overleg met kwesties die nu meer en meer groeien zijn belangrijk voor westerse consumenten.

De beste zakelijke leiders gebruiken tech als een van hun belangrijkste hefbomen voor innovatie en verandering te rijden. Hier is de wijsheid om het te laten gebeuren.

Surveillance-dwarsboming apparaten, post Edward Snowden, worden ontwikkeld en wereldwijd verkocht. Virtual Private Networks (VPN’s), censuur tegenwerken gereedschappen en de web browsing anonimiseren dienst Tor worden steeds populairder elke dag. Technologie giganten als Apple, Microsoft en Google zijn verwikkeld in encryptie en privacy gevechten in de Verenigde Staten en daarbuiten.

Dit is een wereld die moet Panasonic kiezen om in te voeren, een hobbelige rit zou kunnen zijn, tenzij aandacht wordt besteed aan kwesties nu verschanst als kritiek in de westerse cultuur vooraf. Het duurt slechts één fout, een ernstige inbreuk op de gegevensbeveiliging, voor de reputatie om te lijden en dure markt groei campagnes om te eindigen aan flarden.

Het bedrijf heeft zijn expertise op gebieden die buiten de elektronica in Japan getoond, maar als hij ervoor kiest om verder te kunnen concurreren op de mondiale schaal en verschuiving van product tot diensten, verkoop en glanzend technologie is niet genoeg – rekening te houden met culturele aspecten en consultancy moet ook komen in het spel eerder vroeger dan later.

Disclaimer: De reis naar Japan werd gesponsord door Panasonic.

Lees verder: Top picks

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent