NBN’s build-het-eerste benadering voor draadloze verkeerd: vertel

Vertragingen bij de uitrol van de vaste-draadloze netwerk als onderdeel van de AU $ 37400000000 National Broadband Network (NBN) kan gedeeltelijk te wijten aan niet te weten waar de klanten zullen, volgens vertel managing director Andrew Findlay.

Als onderdeel van de NBN uitrol, zal 4 procent van de Australische gebouwen worden bediend door een vast-draadloos evolutie op lange termijn (LTE) netwerk momenteel wordt gebouwd door telecommunicatienetwerk vendor gigant Ericsson.

Het werk is gepland in 2015 worden afgerond, en terwijl NBN Co had gehoopt tot 70.000 plaatsen voor de fixed-wireless netwerk tegen het einde van juni te bereiken, kwam kort, op slechts iets meer dan 27.300.

De regering in handen onderneming heeft eerder de schuld slechte eigenschap locatie-informatie en line-of-sight obstakels zoals hoge bomen als een belemmering voor de voortgang van het draadloze netwerk van de bouw.

Vertel, die honderden point-to-point straalverbindingen voor het bedrijfsleven en overheidsinstellingen in het hele land actief is, was aanvankelijk benaderd door NBN Co met zijn torens te gebruiken, volgens Findlay. Hij vertelde de website die toen het bedrijf de manier waarop NBN Co werd de aanleg van het netwerk onderzocht, het bedrijf werd de behandeling van meer als een mobiel netwerk uitrol.

“Veel van onze torens werden aanvankelijk doelwit van NBN Co, en toen we begonnen om informatie te krijgen over het, werd het duidelijk dat ze met behulp van een aantal vrij eenvoudig RF-engineering tools om te werken wat de beste kandidaat site, zou die in een mobiele omgeving, kun je mee weg omdat het niet is gebaseerd op de lijn uit het oog, “zei hij.

Zij komen in principe uitbesteed aan de levering van een partij van het aan Ericsson, die hebben veel ervaring in het leveren van mobiele netwerken, maar de mobiele netwerken zijn inherent gebaseerd op technologie en frequenties die niet line of sight nodig hebben.

Findlay zei dat vast-mobiele operators normaal wachten voor een klant om een ​​dienst te bestellen voordat het werken aan het verkrijgen van de fysieke lijn van het zicht op zijn plaats. uitdaging NBN Co’s is dat het bedrijf de uitrol van het netwerk voor klanten die geen dienst nog niet besteld.

“Het doen van het op de massamarkt, zonder enig idee van waar uw klanten werkelijk zijn, het is altijd een moeilijke scenario om dat recht te krijgen,” zei Findlay.

Ik denk dat het komt terug naar, als je ziet eruit als iets als het NBN, hebben ze zijn zo gefocust op de engineering-uitoefening van het leveren van iets als fiber, en ik denk echt dat de draadloze component heeft iets wat ze hebben echt gekeken naar als zijnde geweest net aan de andere wat ze moet doen om het verhaal goed te maken.

Een NBN Co woordvoerder ontkende beweringen Findlay’s, en zei tegen de website dat de aanpak van de bouw van de vaste-draadloos netwerk is helemaal niet als een traditionele mobiele netwerk.

“De vaste-draadloze netwerk is speciaal gepland, ontwikkeld en uitgerold in een optimale volgorde om te integreren met de bredere NBN-infrastructuur,” zei ze.

De vaste-draadloze uitrol zet een aantal ambitieuze doelstellingen en heeft uitdagingen, waaronder de beschikbaarheid van doorvoer en de bouw in afgelegen locaties.

Een Ericsson woordvoerder verwierp ook de bewering Findlay is dat de verkoper niet over ervaring in vaste netwerken, waarin staat dat het heeft ruime ervaring in de uitrol van netwerken vergelijkbaar vertel’s.

“Ericsson heeft een uitgebreide ervaring uitrol van grootschalige draadloze netwerken in Australië en over de hele wereld, waaronder een aantal vaste-wireless projecten”, zei de woordvoerder.

Wij zijn een wereldleider in point-to-point magnetron oplossingen, en hebben ruime ervaring met de lijn van het zicht. Ericsson heeft meer dan 2,7 miljoen MINI-LINK point-to-point-systemen, die gebruikt worden binnen de NBN fixed-wireless netwerk ingezet.

Gisteren, staatssecretaris voor Broadband Ed Husic aangekondigd dat met vaste draadloze diensten zijn nu beschikbaar voor meer dan 6.300 kantoren in 19 landelijke en afgelegen gebieden van Tasmanië. De Tasmaanse component van het NBN uitrol is gepland in 2015 worden afgerond.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data