Novell zal blijven steunen LibreOffice

Terwijl Attachmate is er veel gesproken over haar plannen voor Novell na Novell kocht, niemand zag Attachmate sluiten van Novell’s Mono programmeerwerk. Inderdaad, anders dan het snijden van Novell arbeidskrachten met 25%, Attachmate heeft gezegd weinig concreets over open source-plannen van het bedrijf. Ik heb geleerd van bronnen echter dat LibreOffice, de open-source office suite, zal blijven ondersteunen Novell ‘s ontvangen.

Novell ontwikkelaars waren leiders in de oprichting van de LibreOffice de moederorganisatie, The Document Foundation en splitsen LibreOffice weg van de Oracle OpenOffice project gesponsord. Hun gevoel was dat Oracle, als de zon voordat het had, was het verwaarlozen van OpenOffice en laten bugs ga niet vastgelegde en nieuwe functies gaan un-toegevoegd veel te lang.

De LibreOffice-project snel opgepikt veel aanhangers, maar veel van de ‘goedheid’ in LibreOffice kwam van werk dat Novell al op zijn eigen draai aan OpenOffice had gedaan. Dit omvatte betere ondersteuning voor Open XML-formaten van Microsoft Office.

Anderen al snel over eens dat LibreOffice was de betere office suite, zelfs als LibreOffice eerst werd uitgebracht. Canonical, bijvoorbeeld, koos LibreOffice dan OpenOffice, vanwege de Ubuntu 11.04 Linux release.

Inderdaad, op 15 april, Oracle bleek haar handen van OpenOffice te wassen. Het bedrijf kondigde aan dat het bewoog OpenOffice.org om een ​​puur community-gebaseerde open-source project en niet meer bieden een commerciële OpenOffice, aka StarOffice.

True, Edward Screven, Chief Corporate Architect Oracle’s zei ook: “Wij zijn van plan om te beginnen direct aan de slag met de leden van de gemeenschap om de voortdurende succes van de Open Office te bevorderen. Oracle blijft een groot voorstander van de adoptie van open standaarden gebaseerde documentformaten, zoals de Open Document Format (ODF). ” Maar, zonder commerciële ondersteuning van Oracle, lijkt OpenOffice een dode project lopen zijn. De werkelijke ontwikkeling van de familie OpenOffice toekomst zal worden met LibreOffice.

Dat is waarom het zo belangrijk is dat Novell zal worden voortgezet om het te ondersteunen. Terwijl er andere Linux en open-source office suites, zoals KDE’s KOffice en AbiWord, geen van hen in de buurt komen spit en polijsten OpenOffice / LibreOffice en hun scala aan functies.

Van wat mijn bronnen geven, zal Attachmate blijven LibreOffice uit Neurenberg Duitsland kantoren SUSE ondersteunen. De volgende versie van LibreOffice, 3.4, is nu in de late beta en zal naar verwachting aan te komen in een tijdig.

 verhalen

Is Mono dood? Novell is dood?

Novell Deals

Attachmate onthult Novell, SUSE, en Linux Plans

Eerste LibreOffice release komt

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie