Nvidia lanceert patent rechtszaak tegen Qualcomm, Samsung

In een nieuw patent pak voor de tech wereld, Nvidia lanceert een juridische strijd tegen Qualcomm en Samsung.

nieuwste rechtszaal Apple’s drama nachtkaars, met het bedrijf het winnen van een vonnis tegen Samsung, die niet eens in de buurt kwam tot het betalen van de juridische rekeningen. Is het tijd voor Apple om de proxy-oorlog tegen Google’s Android te beëindigen?

De processor maker diende formele klachten over zeven patenten met de International Trade Commission, evenals in de Verenigde Staten District Court in Delaware.

Nvidia is het argument dat zowel Qualcomm en Samsung hebben inbreuk te maken op de GPU patenten die programmeerbare arcering, unified shaders en multithreaded parallel processing technologie.

David Shannon, executive vice president, hoofd van de administratie en secretaris bij Nvidia, drong in een verklaring op donderdag dat Nvidia geprobeerd over een licentieovereenkomst voor de zeven patenten in kwestie te onderhandelen met Samsung.

Maar om ontsteltenis Nvidia’s, op basis van Shannon, de gesprekken waren niet baten.

We hebben geen vooruitgang. Samsung herhaaldelijk gezegd dat dit was meestal probleem van hun leveranciers.

Zonder licentie NVIDIA’s gepatenteerde technologie GPU, Samsung en Qualcomm hebben ervoor gekozen om onze IP implementeren zonder een behoorlijke schadevergoeding voor ons. Dit is niet in overeenstemming met onze strategie om een ​​passend rendement op onze investering te verdienen.

In de federale rechtbank, Nvidia eist een juryrechtspraak om schadevergoeding te krijgen voor inbreuk op het octrooi.

Maar met de ITC, Nvidia is het nemen van dingen een stap verder door te vragen om een ​​verbod in de Verenigde Staten op de zending van de Samsung Galaxy mobiele telefoons en tablets met Qualcomm Adreno, ARM Mali of Imagination’s PowerVR graphics architecturen.

Enkele voorbeelden van apparaten die de rekening te passen onder meer de Galaxy Note 4, Galaxy Note Edge, Galaxy S5, Galaxy Note 3 en Galaxy S4 smartphones als de Galaxy Tab S, Galaxy Note Pro en Galaxy Tab tablets.

de website bereikt om Qualcomm en Samsung. Een Samsung woordvoerder weigerde commentaar te geven.

UPDATE: Een Qualcomm woordvoerder vertelde de website, “We zijn ons bewust van de klachten en zijn ze te evalueren.”

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Te lezen door middel van zowel wettelijke deponeringen Nvidia met de ITC en US District Court, bladert u door de onderstaande documenten

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië