Oracle patch 79 DB server kwetsbaarheden

79 nieuwe beveiligingsprobleem fixes over honderden Oracle-producten: Oracle’s eerste batch van kritieke patch updates voor 2012 zal super-sized zijn.

De security fixes, gepland voor volgende week dinsdag (17 januari 2012), zal betrekking hebben gaten in het vlaggenschip Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware 11g, Oracle Application Server 10g en tal van aanvullende producten en componenten.

De ernstigste van deze kwetsbaarheden kunnen extern worden misbruikt, zonder authenticatie, dat wil zeggen, kan worden misbruikt via een netwerk zonder de noodzaak voor een gebruikersnaam en wachtwoord.

Vanwege de dreiging van een succesvolle aanval, Oracle raadt klanten Critical Patch Update-fixes van toepassing zo snel mogelijk.

Meer details over de betrokken producten en de ernst van de risico’s beschikbaar in deze vooraankondiging van Oracle.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek