Geen marge voor de winst

Podcast niet werkt? Klik hier om het bestand te downloaden.

Het is al een tijdje bekend dat kleinere ISP’s hebben moeite om geld te verdienen. De meest recente cijfers van Market Clarity helpen om uit te leggen waarom.

Het recente rapport van Market Clarity (PDF) een analyse van de kostenstructuur voor de tier 2 en 3 ISPs in AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland. Als je samen de kosten van toegang, backhaul en IP-transit toe te voegen, ISPs in AustraliĆ« rapporteren een gemiddelde winstmarge van 26,3 procent. Uit dat, moeten ISP’s ook in de kosten van marketing, ondersteuning en andere zakelijke kosten. Toch, in Nieuw-Zeeland, de marge is veel hoger – op 38,8 procent. Waarom het grote verschil?

In deze week Twisted Wire podcast, CEO en oprichter van Market City, Shara Evans, neemt ons mee door de cijfers en bespreekt waarschijnlijk verschuivingen in de kosten in de komende jaren. In het bijzonder, onderzoeken we de impact van de National Broadband Network (NBN).

De studie toont aan dat de toegang tot het netwerk kosten vormen 73 procent van de totale uitgaven van het netwerk – het lijkt onwaarschijnlijk dat dit cijfer zal dalen wanneer de NBN raakt stad. In feite zou het de toegang kosten stijgen, als percentage van de totale kosten van het zakendoen.

We vragen of pricing regimes zal betekenen ISPs zal moeite hebben om winst te maken, met name in een NBN wereld.

Zoals altijd, je telefoon bijdragen zijn welkom op de Twisted Wire feedback lijn: 02 9304 5198

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data