Google, NEC, anderen in kaart brengen van de plannen voor de trans-Pacific kabelsysteem

Terwijl Google Fiber is bekend om honen in voor gebruik in kleinere stedelijke gebieden, is Google’s nieuwste networking inspanning ingesteld overspannen tussen de continenten.

De tech reus gooit zijn gewicht achter de maatregelen die de overheid de toegang tot digitale communicatie zouden beperken.

Het internet gigant is samen te werken met IT-netwerk en communicatie provider NEC, onder andere, aan een consortium voor het doel van het gebouw vast te stellen en de inzet van een Trans-Pacific kabelsysteem.

Met de codenaam “SNELLER,” het doel van het project is vrij duidelijk knippen, gericht op ontmoeting steeds stijgende vraag naar gegevens van breedband en mobiele apps voor zowel de consumenten- en zakelijke doeleinden.

Urs Hölzle, senior vice-president van de technische infrastructuur voor de Google Cloud Platform, legde op zijn Google+ pagina op maandag hoe dit project speelt in de bredere doelstelling (althans voor Mountain View) van het dienen van de Android user base van; meer dan één miljard wereldwijd en nog meer.

“En soms de snelste weg vereist gaan door een oceaan,” zei Hölzle gewoon.

Woohyong Choi, voorzitter van het uitvoerend comité SNELLER, toegevoegd in de aankondiging dat SNELLER zal één van een paar honderd onderzeese communicatie kabels verbinden de verschillende delen van de wereld na afloop zijn.

Hoe sneller kabelsysteem heeft de grootste ontwerp capaciteit ooit gebouwd op de Trans-Pacific route, dat is een van de langste routes in de wereld, “Choi voortgezet.” De overeenkomst heeft vandaag aangekondigd zullen alle gebruikers van de wereldwijde internet ten goede komen. ”

Het technisch ontwerp vraagt ​​om een ​​hoge-kwaliteit 6-fiber-pair-kabel ter ondersteuning van optische transmissie technologie en een initiële capaciteit van 60 TB / s (100Gb / s x 100 x 6 golflengten fibre-pairs).

Op een geografische basis, is de SNELLER kabelnet zal worden opgezet met hubs langs de Amerikaanse westkust rond de Los Angeles, San Francisco, Portland en Seattle gebieden. Aan de andere kant van de Stille Oceaan, zullen er twee landing locaties in Japan, het vergemakkelijken van verbindingen naar de naburige kabelsystemen in Azië.

Geschatte waarde van ongeveer $ 300.000.000 op dit moment te zijn, wordt de rest van het consortium afgerond door China Mobile International, China Telecom Global, Global Transit, KDDI en SingTel.

Maar het ontwerp en de retoriek zijn al veel meer dan alleen woorden, doelen en dromen.

De bouw is gepland om onmiddellijk te beginnen met een lanceerdatum geprojecteerd voor het tweede kwartaal van 2016. NEC zal het primaire systeem leverancier.

Afbeelding via Urs Hölzle / Google + / NEC

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’