Google sloeg met Street View-gegevens wissen Om door de Britse waakhond

Google moeten alle wi-fi payload data door zijn Street View auto’s in het Verenigd Koninkrijk opgevangen binnen de komende 35 dagen te schrappen of het zou juridische stappen worden geconfronteerd.

Bureau van de Information Commissioner’s, die momenteel met een gewicht tot nieuwe unified privacybeleid van Google, heeft vandaag aangekondigd dat Google had geserveerd met een dwangbevel waarbij het aan alle van de wi-fi payload data door zijn Street View auto’s verzameld in 2009 te verwijderen of in te houden minachting van het hof.

De Britse’s gegevensbescherming regulator is reinvestigating Google een jaar nadat zij de zaak gesloten, na een FCC rapport beweert het zoekgigant wist van het verzamelen van gegevens.

“Vandaag de handhaving aankondiging versterkt de actie reeds door ons bureau genomen, het plaatsen van een wettelijke verplichting op Google om de resterende payload data die vorig jaar in de komende 35 dagen te schrappen en onmiddellijk de ICO te informeren of er verdere schijven worden gevonden,” Stephen Eckersley, ICO hoofd van de rechtshandhaving zei in een verklaring op vrijdag.

“Niet-naleving van de aankondiging zal worden beschouwd als minachting van de rechtbank, dat is een strafbaar feit.” De order werd van 11 juni, het geven van Google slechts 15 dagen te voldoen aan de bestelling.

Google’s Street View auto’s bleken verzamelde payload data van onbeveiligde Wi-Fi-verbindingen in een aantal landen hebben terwijl op de weg nemen van foto’s voor de mapping service.

De Britse instantie voor gegevensbescherming heropende haar onderzoek naar Google’s Street View gegevens te oogsten afgelopen april aan de achterkant van, vorderingen in een rapport van de FCC in de VS dat Google, kunnen zich ervan bewust zijn geweest dat haar auto’s waren het verzamelen van payload data.

Tijdens het onderzoek, Google gemeld aan het ICO – net als in andere rechtsgebieden – dat het extra discs met de payload data dat zij had verzuimd te vernietigen, die zij had die nodig is om te doen door een eerdere order had ontdekt.

Met name in het Verenigd Koninkrijk, Google heeft gevonden vier schijven afgelopen februari dat zij had verzuimd te vernietigen, en, meldde de vondst van de ICO in juli en september. In oktober, Google vond een vijfde schijf dat de Britse data kan bevatten.

De ICO vreest echter kunnen er meer schijven die Google heeft gemist, zei hij.

De verantwoordelijke voor de verwerking heeft een verklaring gegeven voor hun falen om de payload data te wissen … Echter, de commissaris is nog steeds bezorgd dat andere schijven die payload data kunnen zijn over het hoofd gezien tijdens het vernietigingsproces.

De ICO is gekozen voor een executoriale titel deels omdat zij van mening is dat de mensen van wie de gegevens werden verzameld waarschijnlijk zou lijden “zorgen en angst” met de kennis sommige schijven niet zijn vernietigd.

Toch doet de ICO, welke organisaties kunnen een boete tot £ 500.000 voor een ernstige inbreuk, niet geloven dat de schade veroorzaakt aan de getroffenen warrants afgifte van Google met een boete.

De nieuwe executoriale titel komt niet als Frankrijks informatie waakhond, de Commissie Nationale de l’Informatique et Libertés (CNIL) heeft, besteld Google om haar onlangs geconsolideerd privacybeleid te wijzigen. Zijn collega’s in Spanje en Italië, hebben ook maatregelen genomen over het beleid.

De ICO’s onderzoek naar de vraag of geconsolideerde privacybeleid van Google voldoet aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens van het Verenigd Koninkrijk is aan de gang en het zal binnenkort schrijven naar Google om haar voorlopige bevindingen te bevestigen.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer