Handen op de Asus Transformer Book T100 Chi

Asus had een hit met zijn eerste 2-in-1 Windows 8 laptop, de Transformer Book T100TA, die werd gelanceerd in 2013 en is nog steeds de verkoop. De T100 Chi is een chique versie van dat, met veel waardevolle verbeteringen voor een extra £ 50 / $ 50 op de lancering prijs. En terwijl de T100 Chi eerste op de Computex werd aangetoond in Taiwan vorig jaar juni, ging het eindelijk te koop in het Verenigd Koninkrijk vandaag (maandag 13 april) op £ 399.

De T100 Chi heeft veel gemeen met de oude T100TA: beide machines zijn 10,1-inch tablets in laptop formaat geleverd met een toetsenbord dock. Echter, de Chi-versie ziet en voelt veel mooier: het is veel meer solide, en lijkt metaal te zijn in plaats van plastic. Het heeft een 10 touch-point IPS scherm met een Full HD resolutie van 1900 x 1080 pixels. Verrassend, voor een laptop in deze prijsklasse, het komt ook met een Synaptics digitaliseren pen (vergelijkbaar met Dell).

De T100 Chi is erg dun en licht. Het meet 265 x 174,5 x 13,5 mm en weegt slechts 1.08kg – Gewicht 0,57 kg voor de tablet en 0,51 kg voor het toetsenbord dock. Zonder de dock, Asus claimt de T100 Chi is ‘s werelds dunste Windows tablet op een ongelooflijke 7.2mm “.

Ter vergelijking, de 11-inch MacBook Air meet 300 x 192 x 17 mm en weegt ook 1.08kg, maar het heeft slechts een schermresolutie van 1366 x 768 pixels. Als u denkt dat de MacBook Air is klein, de T100 Chi is beduidend kleiner. (Ja, het is ook veel minder krachtig.)

Docking toetsenbord

De T100 Chi heeft een heel ander docking systeem van de oude T100TA. Het is eenvoudiger en sneller omdat je gewoon het scherm slot op een paar kleine tabs, dan is het op zijn plaats wordt gehouden door sterke magneten. Het lost het probleem op van waaruit de T100TA en Asus baanbrekende Android-gebaseerde Transformers leed: een neiging tot kantelen. Het scherm niet kantelt helemaal terug, maar op het toegestane maximum, het is zeer stabiel.

De verbeteringen hebben een nadeel: de tablet-pc niet meer rechtstreeks aangesloten op het toetsenbord, maar via Bluetooth. Dit gaat om mensen te verwarren, omdat het toetsenbord werkt niet wanneer u de machine te nemen uit de doos, of, later, als je wilt om de opstartvolgorde onderbreken. Het toetsenbord werkt alleen nadat u het besturingssysteem hebt opgestart en gekoppeld met de tablet. Je moet het toetsenbord op het scherm te gebruiken voor de eerste instelling.

Ik neem aan dat de T100 Chi dock dezelfde problemen als andere Bluetooth-toetsenborden kunnen hebben, en soms gaan slapen of worden ongepaarde. Noch is er gebeurd met mij, maar ik kreeg alleen de machine op vrijdagmiddag …. Bovendien, het opladen van de tablet / laptop niet het toetsenbord te laden, dus je moet niet vergeten dat afzonderlijk te doen elke keer in een tijdje.

Het toetsenbord is iets beter dan de ene in de T100TA, en niet zo veel buigen. De basis lay-out, cursortoetsen en oversized Enter-toets zijn allemaal goed. Degene die een paar mensen zullen vangen out is de backslash toets tussen de z en de linker Shift-toets.

Natuurlijk, het 10,1-inch scherm betekent het toetsenbord verkleind en de toetsen niet zeer responsief. Het is niet erg goed voor touch-typen, maar het is veel beter dan de toetsenborden in het algemeen gebruikt in goedkope tablet gevallen. Hoe dan ook, T100 Chi-eigenaren aan wennen.

De Bluetooth-toetsenbord dock biedt ook een bonus feature: het werkt nog steeds, zelfs als het scherm is op enige afstand van het toetsenbord. Dit kan ergonomische voordelen hebben als je een of andere manier van de vaststelling van het scherm in een hogere positie.

Technische specificaties

De T1000 Chi’s specificaties zijn standaard voor de huidige 2-in-1 hybride laptops in de categorie £ 200 tot £ 300 ($ 200- $ 300), dus ik veronderstel dat ze opgelegd door Intel. Het heeft een 1,46 GHz ~ 2,39 GHz quad-core Intel Atom Z3775 processor, 2 GB geheugen en 64 GB eMMC opslag. Connectiviteit omvat micro-USB 3.0 en 2.0-poorten, een micro-HDMI-video-poort en een hoofdtelefoonaansluiting. Er is ook een microSD-kaartslot, zodat u de opslagcapaciteit uit te breiden.

De Z3775 is een pittige performer en iets sneller dan andere modellen Bay Trail zoals Celeron N2940 en zelfs een aantal tweede-generatie Core i3 chips, in feite, het is bijna net zo snel als een Core i3-4020Y. Echter, de eMMC schijf is veel langzamer dan een SSD en 2 GB geheugen gaat naar de T100 Chi’s nut te beperken. Het is prima voor toepassingen zoals Microsoft Word, maar het is minder dan ideaal voor bloatware zoals Apple iTunes of Google Chrome en Google Docs.

De Z3775 kan ondersteunen 4GB, en als Asus bood het, zou ik graag betaal extra: het kan dat er veel verschil maken. Ik zou ook de 64-bits versie van Windows hebben de voorkeur, hoewel het neemt meer ruimte op de flash drive.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Wat is het voor?

De T100 Chi is net als een netbook, met uitzondering van dunner, veel sneller en met een veel betere scherm (1920 x 1080 pixels versus de oude 1024 x 600). Het is een geweldige ultraportable, een fatsoenlijke laptop voor casual gebruik, en – een handige multi-tasking, multi-user 10-inch tablet – als u het toetsenbord los. Maar het is natuurlijk niet een werkstation, en het is niet geschikt voor videobewerking of het spelen van serious games.

Het kan echter Microsoft Office draaien zo, tot op zekere hoogte, kan het serieuze werk. Het lichte gewicht, zou relatief solide bouwkwaliteit, Full HD-scherm en een goede levensduur van de batterij te maken een geschikte kandidaat voor het reizen executives. Al deze functies plus de mogelijkheid om verdubbelen als een laptop en een tablet zou het ook aantrekkelijk in het onderwijs markt, waar het kleine toetsenbord is een minder groot nadeel te maken.

Zoals gewoonlijk, het hangt af van wat je wilt.

Toen ik de T100 Chi thuis voor de weekend, ik kutwijf als een geek over het falen van Asus is om het uit te rusten met 4 GB geheugen, een volledig aangesloten toetsenbord en ga zo maar door – functies die in de wat grotere en duurdere Asus T300 Chi verschijnen. Mijn vrouw, die een winkel runt, zag het anders. Ze vond de bouwkwaliteit, het kleine formaat en het lichte gewicht – ze wil iets dat past in een handtas – en de verbeterde schermresolutie. En omdat ze zelden opent meer dan twee of drie programma’s en vier of vijf tabbladen browser, de T100 Chi moest prestaties te sparen. Haar enige echte klacht was dat de keuze van de kleuren niet strekken dan zwart.

Ik kan moeite om het terug te hebben ….

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s