HP, SAP onthullen ‘Project Kraken’ single server test voor big data

SAP en Hewlett-Packard hebben belicht een geheime product in de fabriek, waarin de hoeveelheid hardware die nodig is om grote hoeveelheden gegevens te verwerken terwijl efficiënter tegelijk kunnen verminderen.

Onthuld op deze week het einde van SAP Sapphire in Orlando, Project Kraken is de combinatie van HP’s enterprise server-technologie met SAP’s vlaggenschip HANA in-memory database.

Het belangrijkste punt om te weten is dat deze server prototype daadwerkelijk verdrievoudigt de hoeveelheid geheugen op een enkele, maar schaalbare server die is ontworpen voor het verwerken van big data.

Draait op Intel’s Xeon E7 processorfamilie (ook bekend als Ivy Bridge-EX), Project Kraken ondersteunt tot 12 terabyte aan geheugen op een enkele server eenheid ontworpen voor het verwerken van complexe big data workloads. De huidige standaard wordt beschouwd vier terabytes zijn.

Net als de meeste nieuwe enterprise technologische producten – zowel hardware als cloud-gerelateerde – de doelen zijn om bedrijfsprocessen te verbeteren door vereenvoudiging van de installatie en het verminderen van doorlooptijden.

Gericht op een groot aantal branches, variërend van de overheid en de zorg voor de financiering en de detailhandel, de potentiële workloads onder meer CRM, enterprise resource planning, en supply chain management.

Project Kraken is op vertoning bij Sapphire deze week, maar geen van beide bedrijven is gebleken dat wanneer de analytics machine zou kunnen gaan op de markt.

Meer van SAP Sapphire op de website

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Bij Sapphire, SAP Plattner jat bij critici, Oracle, SAP co-CEO Snabe: In het bedrijfsleven, eet (of gegeten worden); SAP lanceert Fiori: consumenten-style apps voor gemeenschappelijke zakelijke functies; McLaren CIO: Hoe we werken met grote gegevens; bij SAP Sapphire, co-CEO McDermott speelt bal met klanten; SAP weddenschappen groot op de cloud, verenigt onder ‘HANA Cloud Platform; SAP introduceert Mobile Secure, mobile device management, SAP Sapphire 2013 voorvertoning: Vijf grote vragen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport