IBM biedt concessies in antitrust probe EU

IBM heeft aangeboden om middelen om mainframe ondersteuning rivalen te bieden om een ​​einde te maken aan de Europese Commissie antitrustonderzoek in zijn zakelijke praktijken.

Het bedrijf is vastbesloten om het leveren van reserveonderdelen en andere technische informatie over “redelijke en niet-discriminerende” voorwaarden van derden beheerders, de Commissie zei op dinsdag. IBM heeft het bod zou vijf jaar duren voorgesteld.

Deze verplichtingen beogen bezorgdheid dat IBM zijn opgelegd op te lossen; onredelijke voorwaarden voor het leveren van concurrerende mainframe onderhoud, service providers met deze inbreng, in strijd met de Europese Unie; mededingingsregels verbod van misbruik van een dominante marktpositie in, Europa “, aldus de Commissie in een verklaring.

Europese regelgevers begon te kijken naar IBM mainframe ondersteunende diensten in juli 2010, in een sonde die voortvloeien uit haar eigen zorgen dat het bedrijf werd discrimineren concurrerende aanbieders.

In augustus van dit jaar, de toezichthouders vrijgegeven voorlopige bevindingen in de ondersteunende diensten onderzoek. In dit, zeiden ze IBM “kan een economische machtspositie hebben misbruikt … door het opleggen van ‘onredelijke’ leveringsvoorwaarden voor bepaalde inputs voor concurrerende leveranciers van mainframe onderhoudsdiensten”.

De Commissie merkte op dinsdag dat IBM niet eens was met de voorlopige beoordeling, maar had toch besloten om een ​​aanbod te doen om de bezorgdheid van de toezichthouders weg te nemen.

Als onderdeel van het aanbod, heeft IBM “opgezet bepaalde System z delen-ordering procedures”, aldus het bedrijf in een verklaring. Zij voegde daaraan toe dat het “kijkt uit naar dat de basis voor de uiteindelijke resolutie”.

De Commissie nodigt; commentaar op commitment van IBM van belanghebbenden, met 19 oktober worden ontvangen.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Ik beveel IBM’s bereidheid om onze problemen aan te pakken; over de eerlijke concurrentie op de markt voor grote computers, die, van cruciaal belang voor het functioneren van de economie van vandaag, “zei Commissaris voor Concurrentie Joaquín Almunia in de verklaring van de Commissie.

De onderhoudsdiensten onderzoek werd gelanceerd samen met een tweede antitrust sonde, in IBM’s software bundelen. Die procedure werd ingegeven door klachten van emulator leveranciers T3, Turbo Hercules en Neon; Enterprise Software. De ondernemingen voerden aan IBM had oneerlijk gebonden verkoop van zijn mainframe-besturingssysteem om de System z-serie mainframe hardware, mogelijk buiten te sluiten andere mainframe makers.

Op vrijdag, de toezichthouders zei dat ze hebben besloten om die procedure te sluiten na een “grondig” onderzoek. De drie leveranciers hebben hun klachten ingetrokken, opgemerkt.

IBM, dat een 24 procent daling van de System z mainframe verkopen in het meest recente kwartaal zag, is verheugd over het besluit om de tweede probe halt toe te roepen. “IBM waardeert het werk van de Commissie bij het sluiten van deze gevallen,” zei hij.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen