IBM richt zich op next-gen mobiele netwerken met nieuwe transceiver

IBM heeft een compacte transceiver die gigabits per seconde draadloze communicatie over een afstand van meer dan een kilometer kan ondersteunen.

Als onderdeel van onze reeks artikelen onderzoek van de 4G LTE landschap in heel Europa, de website werpt een blik op de manier waarop de Britse vierde generatie diensten meet up.

De phased array transceiver kan de volgende generatie draadloze communicatie te ondersteunen door middel van een high throughput verbinding tussen basisstations voor mobiele telefonie en de backend-netwerk.

Dat throughput komt van de zendontvanger die in de hoogfrequente E-band van het spectrum in het gebied van 90-94GHz.

De transceiver packs vier phased array ICs en 64 dual-gepolariseerde antenne in een form factor kleiner dan een Amerikaanse nikkel.

Arrays van deze zendontvangers verpakken in honderden antennes kunnen gegevens met hoge snelheid over een bereik van “kilometer” zenden naar IBM, het overwinnen van de korte afstand kenmerkend E-band communicatie vandaag.

“Deze zendontvanger geeft het hoogste niveau van integratie tot nu toe in een op silicium gebaseerde oplossing voor millimeter-wave frequentie toepassingen bereikt,” zei Dr Alberto Valdes-Garcia, IBM Research, Communications and Computation Subsystem Group in een verklaring.

Het is een belangrijke stap in de richting phased array-systemen van de toekomst die schaalbaar zijn, low-volume, licht van gewicht en lage kosten.

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

De transceiver kan ook zorgen voor een hoge throughput schakel in kleincellige infrastructuur, zoals in; femtocell netwerken en datacenter overlay-netwerk inzet.

De zendontvanger is vervaardigd met behulp van een IBM siliciumgermanium halfgeleiderproces en de ICs ook integreren frequentiesynthese en omzetting, alsmede digitale besturingsfuncties.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen