Indiase IT’s grootste hoofdpijn

Kan Indiase IT-bedrijven krijgen productiever? Dit is een probleem dat de Indiase IT-bedrijven of hun bazen, steeds obsessief over. Woorden als automatisering en innovatie blijven opduiken in artikelen over de industrie met de aard van de regelmaat die zou suggereren dat ofwel verandering is in de lucht – of dat de industrie wanhopig op zoek is naar een.

Als deze uitstekende kaarten gezet door Mint krant zijn iets te gaan, zou de slimme gok op het laatste. Deze verbazingwekkende statistieken zijn het equivalent van een ijskoud emmer bad voor de IT-sector, het openbaren van de omvang van de uitdaging waar de sector, een die lijkt zich dagelijks samengestelde.

De sleutel metrische dat alle andere die regeert in de industrie is lineariteit in de groei – hoeveel meer inkomsten kunnen werknemers van een onderneming te genereren zonder dat het toevoegen van meer lichamen? Het is hier dat de Indiase IT-dienstverleners de meest hebben geworsteld.

In 2008 bedroeg de gemiddelde omzet per werknemer was $ 44.775. Vandaag de dag is het eigenlijk neer op $ 41,619 gegaan, terwijl de omzet meer dan verdubbeld van $ 67700000000 tot $ 146.500.000.000.

Een Tsjechische geleide project is gericht op het call center software die spraak kunnen analyseren en antwoorden op vragen van klanten in real-time te leveren.

De implicaties van deze – dat je niet kunt rekken meer met minder, of zelfs hetzelfde aantal organisaties – hebben human resources afdelingen in een tizzy, omdat ze in wezen nodig hebben om legers te huren om verder te houden van de motor gaat. Als TCS, Infosys en Wipro blijven groeien ongeveer 12 procent per jaar, en als de omzet per werknemer figuur hetzelfde blijft, Mint zei dat de collectieve personeelsbezetting van de drie zal een mammoet 1,25 miljoen mensen – meer dan de 1.240.000 ingehuurd door de gehele IT-sector de weg terug in 2007.

Dit probleem wordt verergerd door het feit dat al deze IT-bedrijven hebben overal van 25 procent tot 30 procent van hun personeel op de bank zit te wachten op nieuwe projecten om pop-up, dat is natuurlijk een enorme verspilling van middelen, net als een bedrijf met zeer hoge werkkapitaal. Volgens Mint, zal alleen het aantal mensen op de bank ver overtreffen het aantal mensen dat in dienst van de firma in 2007.

Afgezien van de hoofdpijn van het beheer van wat er in de buurt van het aantal mensen in het Chinese Rode Leger, deze situatie werpt een nog verderfelijke probleem: Waar nieuwe medewerkers om de inkomsten te borrelen mee te houden vinden? Blijkbaar, zelfs na factoring in de gemiddelde verloop tarieven voor Infosys, TCS, en Wipro in de afgelopen zeven jaar, de Grote Drie alleen zou hebben om gezamenlijk te huren ongeveer 1 miljoen instanties, die op zichzelf is een duizelingwekkende taak. Welke verbindingen de zaak is de toenemende onmogelijkheid van het vinden van geschikte kandidaten op basis van alle Skills Rapporten die vermenigvuldigen in India.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Uiteindelijk, de meeste openbare bedrijven leven en sterven door hun aandelenkoersen, omdat ze zijn zo onlosmakelijk verbonden met aandelenoptie-aangewakkerd compensatie over het beheer hiërarchie. Het probleem voor de Indiase IT-bedrijven is dat de markt is uiteraard op de hoogte van de lineaire groei raadsel – de koers-winstverhoudingen van de NSE IT-index daalde van 30,8 in 2.004-20,1 vandaag.

Ik heb onlangs schreef over mensen zoals Rohan Murty, zoon van de stichter Infosys Narayana Murthy, die proberen om dit probleem te kraken door een aanval vanuit een andere hoek – het meten van de productiviteit, waardoor bedrijven om de best-mankracht gerelateerde beslissingen voor projecten. Maar afgezien van een revolutie in de automatisering waarmee bots om veel van de grunt, back-end programmering die vandaag plaatsvindt doen, de problemen van de productiviteit voor de Indiase IT-sector lijkt om hier te zijn om te verblijven.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië