iPads en iPhones om misdaad te bestrijden in Brisbane G20

Queensland politie commissaris Ian Stewart heeft vandaag aangekondigd dat de staat de politie zal worden besteed 1.250 iPads en iPhones op tijd voor de 2014 Groep van 20 (G20) Summit, die wordt gehouden in Brisbane wordt later dit jaar.

“De Queensland politie zal actief gebruik van deze nieuwe instrumenten en technologieën die tijdens de G20 gebeurtenissen later in 2014 aan de wereldleiders te beschermen”, aldus Stewart.

De stap volgt op een, proef, die af in oktober vorig jaar geschopt, 50 iPads en iPhones ingezet om officieren uit verre noorden van Queensland naar Surfers Paradise en verre patrouilles in het noordwesten van de staat.

Volgens Stewart, had de resultaten van de proef positief.

“We hebben feedback gekregen van officieren die laat zien deze apparaten zijn succesvolle operationele instrumenten, met name in afgelegen en regionale Queensland,” zei Stewart.

“De ambtenaren krijgen betere toegang tot operationele informatie, waar van oudsher ze zouden moeten vertrouwen op radio’s in gebieden met slechte dekking.”

De mobiele apparaten worden geladen met een applicatie ontwikkeld door de Queensland Politie genaamd QLiTE, die direct toegang tot de politie databases voor officieren in beweging biedt.

De QLiTE app maakt het mogelijk ambtenaren aan mensen, voertuigen en adresgegevens zoeken door middel van QPS, CrimTrac en Department of Transportation systemen en zal naar verwachting uiteindelijk worden uitgebreid om extra functionaliteit omvatten, aldus Dempsey.

Hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag leven, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

“De technologie biedt een platform voor vele verschillende functies, en zal uiteindelijk bestaan ​​uit toepassingen, zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning technologie,” zei Queensland minister van Politie, Brandweer en hulpdiensten, Jack Dempsey.

In een verklaring, Dempsey aangegeven de uitrol van de nieuwe technologie maakte deel uit van het initiatief van de deelstaatregering om de frontlinie diensten revitaliseren.

We zijn toegewijd aan het leveren van betere frontlinie politie infrastructuur en investeren we meer dan ooit in nieuwe technologie voor de hulpdiensten, “zei Dempsey.” Deze apparaten kunnen besparen tot 30 minuten per ambtenaar per shift in balie tijd, die gelijk zal zijn aan vele duizenden desk uur per week.

Eerder deze maand werd, aangekondigd, dat Queensland Politieagenten snel zou in staat zijn om iPads en smartphones gebruiken om Brisbane entertainment hotspots dankzij controleren om een ​​live feed van CCTV-netwerken van de stad.

Queensland is niet de enige Politie in het land uit te rollen misdaadbestrijding technologie op mobiele apparaten, met Tasmanië, trialling, 40 3G-geschikte tablet-apparaten over een periode van drie weken in mei vorig jaar.

Across the Tasman, de Nieuw-Zeelandse politie, aangekondigd, in februari dat het een forfaitair bedrag van NZ $ 4.300.000 en NZ $ 159.000.000 meer dan 10 jaar zou investeren in de uitrol van Apple iPhones en iPads aan hun ambtenaren.

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store