JobStreet krijgt S $ 3.600.000 boost

In 1999, JobStreet, een online recruitment bedrijf met Pan-Aziatische bereiken, kreeg zijn initiële investering van RM6.2 miljoen (S $ 3,1 miljoen) van Walden International.

De investering komt als een verrassing voor velen als de Nasdaq crash afgelopen april zag de ondergang van velen een dotcom. De huidige economische vertraging is van geen hulp ook niet. Echter, sommige analisten zijn van mening dat dit het keerpunt voor veel e-bedrijven in Azië zou kunnen zijn.

De online recruitment-industrie is klaar om op te stijgen in Azië en als JobStreet speelt zijn kaarten goed, kan het een succesvolle speler in de regio. Dus, zou de financiering waarschijnlijk een lange om ervoor te zorgen dat zij in staat zijn om de huidige economische neergang te overleven, “zei IDC Asia Pacific research manager (B2B Internet research) Richard Jacobson.

Jacobson is van mening dat de werving-industrie is zeer geschikt voor het internet-platform. “Het internet maakt het makkelijker voor potentiële werknemers om werk te vinden en het helpt ook werkgevers om uit te reiken naar een breder pakket van de werknemers, want het is grensoverschrijdend. Bovendien is de informatie die kan worden benaderd vanuit online recruitment sites zijn directe vergelijking met traditionele werving. ”

Ondertussen JobStreet van plan om dit fonds te gebruiken – die naar verwachting voor het laatst voor de komende vier jaar – haar activiteiten in Azië (met uitzondering van Maleisië) uit te breiden en te investeren in mogelijke acquisities, een woordvoerder van het bedrijf zei vandaag.

Een formele aankondiging zal naar verwachting volgende week donderdag op een persconferentie in Singapore.

Opgericht in 1995, werd Jobstreet gestemd internetbedrijf van het jaar van Maleisië in 2000. Afgezien van Kuala Lumpur en Penang, heeft kantoren in vier Indiase steden, Singapore en de Filippijnen.

Het bedrijf beweert een miljoen leden hebben, het faciliteren van meer dan drie miljoen carrière overeenkomt met een maand.

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten

Personeel schrijvers Fran Foo rapportage uit Singapore en Sreejit Pillai van Kuala Lumpur.

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten