Microsoft ups zijn druk om ontwikkelaars aan boord te krijgen met zijn cloud-dienst APIs

Afgelopen herfst, Microsoft CEO Satya Nadella maakte een gedurfde (en voor sommigen een nogal cryptisch) statement. Hij zei dat hij beschouwd als het meest waardevolle en strategische application programming interface (API) van Microsoft Office 365 zijn.

Zijn redenering? Het maken van Office meer uitbreidbaar door derden – en Microsoft’s eigen – handel heeft een ricochet effect. Ontwikkelaars met behulp van de Office 365-API’s ook werden met behulp van Azure Active Directory en andere aanverwante diensten.

Hetzelfde argument kan worden gemaakt over andere Microsoft-cloud-diensten, zoals Microsoft Onedrive. Door ontwikkelaars aan te moedigen om de nieuwe Microsoft Onedrive API gebruiken bij het schrijven van hun Windows, iOS en / of Android apps, is Microsoft in de hoop om meer gebruikers verslaafd in zijn cloud-storage-platform en aanverwante diensten te krijgen. (Microsoft teams binnen het bedrijf beginnen deze zelfde Microsoft Onedrive API gebruiken, ook, ambtenaren zei in een 24 februari blog post aankondiging van de beschikbaarheid van de interface.)

Op zijn Ignite conferentie in begin mei, zal Microsoft het maken van meer aankondigingen rond de rekbaarheid van Office 365 API’s, volgens de opmerkingen in verschillende omschrijvingen sessie al geplaatst op de site.

Microsoft ambtenaren van de tap voor de presentatie van hoe ontwikkelaars de Office 365 kan gebruiken in het bouwen van applicaties mobiel apparaat dat niet alleen draaien op Windows en Windows Phone, maar ook op iOS en Android-apparaten. Door het gebruik van deze API’s, ontwikkelaars krijgen toegang tot Azure Active Directory gebruikers en groepen, bestanden (Microsoft Onedrive en Microsoft Onedrive for Business), Mail, Agenda, Contacten en locaties.

En dat is nog niet eens een uitputtende lijst van wat is onderdeel van de Office 365 API toolbox. Er zijn Yammer enterprise social networking API’s beschikbaar voor ontwikkelaars. Er zijn Skype for Business (een k Lync) unified communications API’s.

Ontwikkelaars kunnen de video-API-set te gebruiken in Office 365 te duwen en trek de inhoud in en uit Office 365. Er zullen soortgelijke API’s voor de andere Office 365 “NextGen ‘People and Knowledge Management portals die Microsoft bouwt. En Microsoft is ook de openstelling van het Bureau Graph machine-learning dienst via een Graph API.

Een jaar geleden bracht Microsoft een set van tools voor ontwikkelaars die willen apps voor de Office Store die werden codenaam bouwen “Napa.” Alleen deze week, Microsoft voegde C # ondersteuning aan de API Sandbox voor Office 365.

Er kunnen extra hulpmiddelen komen. Een paar Office 365-gebruikers in het afgelopen jaar hebben iets met de codenaam “Alchemy” opduiken in hun dashboards opgemerkt.

Volgens informatie over Alchemy (die Microsoft ambtenaren sinds verwijderd uit de support forums), “Alchemy App is een webservice gebruikt voor de verbinding tussen SharePoint Online en Visual Studio code.”

Microsoft is evangelisatie andere van zijn cloud-dienst API’s om app-ontwikkelaars en service, ook. Op 24 februari kondigde Microsoft de beschikbaarheid aan ontwikkelaars van een “nieuwe” Microsoft Onedrive API.

De Microsoft Onedrive API “stelt ontwikkelaars in staat om te integreren Microsoft Onedrive in hun apps aan de gebruiker gegevens op te slaan en te beheren in alle belangrijke platforms, waaronder Windows, het web, iOS en Android. Met deze nieuwe REST API, kunt u bouwen op een storage platform schaalbare cloud dat reikt gebruikers over de hele familie van Microsoft dienstverlening aan consumenten “, aldus de blog post aankondiging van beschikbaarheid.

Het is vermeldenswaard dat dit niet de eerste keer dat Microsoft maakte zijn storage API cloud toegankelijk voor ontwikkelaars. Terug in 2012, Microsoft werd wervend de beschikbaarheid van Microsoft Onedrive (toen SkyDrive) API’s voor ontwikkelaars. De pitch: Door het integreren van SkyDrive in uw apps, “uw gebruikers kunnen lezen en schrijven van documenten, foto’s en andere bestanden op hun SkyDrive.”

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Microsoft is van plan om diepere integratie tussen Office 365 en de Yammer enterprise social-networking-technologie toe te voegen in de komende maanden. Hier is de meest recente roadmap.

Microsoft zal naar verwachting ook proberen om meer ontwikkelaars aan boord te komen met de OneNote-notities API.

Deze lijst van cloud-services die Microsoft zich openstelt voor ontwikkelaars kaarten keurig aan de vier Office ‘hubs’ dat Microsoft probeert om het centrum van de Digital Life + Werk universum te maken.

Zoals ik vorig jaar geblogd, is Microsoft’s Applications and Services unit werken aan het opbouwen van een gemeenschappelijk “substraat”, die “begrijpt context en reageert op veranderingen in de wereld, pro-actief verstrekken van kritieke informatie op de juiste tijd en plaats.” De missie van het team dat aan de oppervlakte substraat informatie is om “mensen terug te brengen tot vier hub services: Microsoft Onedrive, OneNote, Outlook.com en Skype.

Door het maken van de cloud-dienst API’s openen, wordt Microsoft hoopt te lokken ontwikkelaars om apps en diensten die uiteindelijk zal helpen bijdragen aan bottom line van Microsoft op te bouwen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie