Nieuwe Visa-platform maakt gebruik van transactiegegevens aan de consument automatisch kortingen

Visa heeft de lancering van haar nieuwe Visa Commerce Network aangekondigd.

Om een ‚Äč‚Äčnationale afkeer van digitale betalingen van welke aard dan ook tegen te gaan, heeft de Noord-Italiaanse stad Bergamo zaken genomen in eigen hand, met een aantal gunstige resultaten.

Het platform werkt door het aansluiten van transacties tussen twee handelaren, en dan met behulp van die transactiegegevens te helpen handelaren bieden gerichte kortingen en voordelen voor kaarthouders.

Op een gesprek met investeerders donderdag, Visa CEO Charlie Scharf zei dat de Visa-Commerce Network is gebouwd op de TrialPay platform, dat Visa verworven in 2015. Het is beschikbaar voor handelaren door middel van een set van API’s.

Voor handelaren, Visa zegt dat het programma zal helpen met het verwerven van nieuwe klanten, het opbouwen van loyaliteit en verhogen van de omzet. Kaarthouder deelname aan het programma is vrijwillig en de gebruikers moeten toestemming geven om te worden gevolgd door het systeem.

Maar de grote selling point voor de consument is dat het elimineert de noodzaak van coupons, aflossing schema’s en kortingscodes – het uniform platform verdeelt gewoon beloningen indien nodig.

Bijvoorbeeld, tests van het programma in Boston in december vorig jaar zag Uber rijders krijgen een gereduceerd tarief wanneer ze hun Visa gebruikt om te betalen bij een lokale Shake Shack. Met het hele beloningen proces gebeurt op de backend, zou de korting automatisch in Uber rekening van de consument.

Voorbij de eerste proef, wordt Uber nu de uitrol van Visa Commerce netwerk in 10 steden in het land. Naast Uber en Shake Shack, Visa zei dat meer dan een dozijn handelaren zijn ingeschreven in het programma, met inbegrip van Dunkin ‘Donuts en theater keten Regal Cinemas.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard