Oracle geïnteresseerd in HP’s WebOS: Waarom is het niet zo gek

Oracle naar verluidt geïnteresseerd in het kopen van HP’s WebOS en de verhuizing mag niet zo gek als het klinkt.

Reuters meldt dat HP is peinzend een verkoop van WebOS, dat zou krijgen “honderden miljoenen dollars”, maar niet genoeg om break-even op de Palm aankoop.

De echte kicker in Reuters korte verhaal is dat Oracle is een van de bedrijven die geïnteresseerd zijn. Op het eerste gezicht, de rente Oracle klinkt een beetje nootachtig, maar maakt zekere zin.

Hier zijn een paar redenen waarom de deal is niet zo gek

Ondanks deze eerder genoemde redenen, Oracle is waarschijnlijk een long shot om HP’s WebOS te kopen. Echter, gekkere dingen in tech zijn gebeurd.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Oracle probeert om Google aanklagen in de vergetelheid voor Android. Oracle wil miljarden van Google en een proef werd geduwd tot 2012. Een aankoop van WebOS zou Oracle geven meer octrooien die kunnen worden gebruikt als munitie in die rechtszaak;. Het rendement op een WebOS investering kan via een rechtszaak worden geleverd. Als rechtszaak Oracle’s versus Google niet lukt, kan WebOS elders worden ingezet;. Een WebOS aankoop zou een dooi in de betrekkingen met HP zijn. De Oracle-HP relatie is gespannen op zijn zachtst gezegd. Echter, de nieuwe CEO Meg Whitman in staat zijn om relaties te verbeteren. Als Oracle nam WebOS uit HP’s handen kan het een teken van ontspanning zijn,. Oracle is nu een hardware-speler. Een deel van dat WebOS intellectuele eigendom kon pas komen in een of andere vorm.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand